Viihdepalvelut

Ari Karkimo 11.2. 08:09

Ohjaajalegenda Woody Allen vaatii miljoonakorvauksia Amazonilta – kiistan taustalla #metoo-kampanjan esille nostama kohu

Georges Biard
Woody Alleniin kohdistuvat vanhat syytökset ottolapsensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä nousivat #metoo-kampanjan ohessa taas esille.

Monen korkealle arvostama elokuvaohjaaja, 83-vuotias Woody Allen on vetänyt Amazonin oikeuteen. Syynä on se, että palvelu ei sopimuksesta huolimatta halunnut esittää miehen uusinta elokuvaa, BBC kirjoittaa.

Woody Allenilla ja Amazonilla oli BBC:n mukaan sopimus vuonna 2017 valmistuneen A Rainy Day in New York -elokuvan julkaisusta. Samana vuonna tehty Wonder Wheel kelpasi Amazonille kuten myös Crisis in Six Scenes -sarja.

Amazon teki hyllytyspäätöksen, kun Alleniin kohdistuvat vanhat syytökset ottolapsensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä nousivat #metoo-kampanjan ohessa taas esille. Uhriksi sanottu toi asian tällä kertaa itse julkisuuteen ja kysyi, miksei Allenista pidetä yhtä lailla ääntä kuin #metoo-valokeilaan päätyneistä.

Kysymys meni ilmeisesti Amazonille ihon alle, ja se vetäytyi yhteistyöstä. Myös moni A Rainy Day in New York -elokuvan tunnetuista näyttelijöistä otti etäisyyttä leffaan ja ainakin yksi sanoi lahjoittavansa palkkionsa hyväntekeväisyyteen.

Allenin mielestä elokuvan hyllytykselle ei ollut perusteita. Hän katsoo, että kyse on 25 vuoden takaisista asioista ja ylipäänsä syytökset ovat perättömiä. Niinpä Allen vaati 68 miljoonan dollarin (noin 60 miljoonaa euroa) korvausta kärsimästään vahingosta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö