Erilaisia virtuaalilaseja ja lisätyn todellisuuden ratkaisuja on ollut tarjolla jo pitkään. Mikään niistä ei kuitenkaan ole vielä lyönyt itseään läpi niin, että ihmisiä liikkuisi kaupungilla futuristiset lasit päässään.

Teknologiaevankelista Robert Scoble on jo pitkään uskonut Apple n mullistavan ar-maailman omalla tuotteellaan. Mies oli jopa täysin varma siitä, että yhtiö julkaisisi ar-lasinsa samaan aikaa iPhone X -mallin kanssa. Teknologiajätti petti kuitenkin Scoblen odotukset, eikä ole virallisesti kertonut ar-projektistaan vieläkään.

Nyt julki on kuitenkin tullut Applelle myönnetty patentti, joka kuvailee Applen laseja ja niiden ominaisuuksia. Kovin tarkkoja teknisiä ominaisuuksia hakemus ei paljasta, mutta muutamia erittäin mielenkiintoisia kohtia siitä löytyy.

Laitteen näyttötekniikasta annetaan täysin ympäripyöreä lausunto, jonka mukaan se voi hyödyntää lcd- tai dlp-tekniikkaa - tai jopa suoraan käyttäjänsä verkkokalvoihin pikseli pikseliltä kuvaa heijastavaa tekniikkaa. Scoblen mukaan laitetta kokeilleet tahot ovat ylistäneet sen kuvanlaatua paremmaksi kuin mitään näyttöä. Kokemusta on kuvailtu jopa "iMAX-elokuvateatteriksi naamalla".

Mielenkiintoiselta vaikuttavat myös lasien lukuisat anturit. Ne keräävät tietoa esimerkiksi ympäröivän valon kirkkaudesta, suunnasta ja väristä. Osaa puolestaan käytetään tutkimaan käyttäjän liikettä ja asentoa. Kasvonpiirteiden tarkkailuun on omistettu lukuisia eri antureita, lasit esimerkiksi pitävät kirjaa paitsi silmien liikkeistä, myös leuan asennosta ja kulmakarvoista. Viimeisimpien avulla ilmeisesti tulkitaan ihmisen tunteita ja ilmeitä reaalimaailmasta digimaailmaan.

Viimeisimpien huhujen mukaan laitetta esiteltäisiin jo vuonna 2020, mutta kauppoihin se tulisi vasta 2021. Hintatietoja ei luonnollisesti ole vielä kellään, mutta ainakin Scoblen mukaan kyseessä olisi huomattavasti 400 dollarin Oculus Questia kalliimpi laite.