Some-kampanjat

M&M 3.11.2014 20:59 päivitetty 4.2.2016 10:47

Onko Linnan juhlien kuumin tukkamuoti tänä vuonna harakanpesä? Some-kampanja "järjettömistä lupamaksuista" leviää

Lukuisat kampaamot ovat ilmoittaneet olevansa itsenäisyyspäivänä kiinni 200 euron lupamaksun vuoksi.

Jos kampaaja haluaa tehdä laillisesti töitä itsenäisyyspäivänä, hän joutuu käyttämään 200 euroa Aluehallintoviraston erityislupaan. Kampaajien kapinahenki leiskuu sosiaalisessa mediassa.

Helsinkiläinen kampaamo- ja kauneussalonki Blackout Hair&Beauty mainosti ensin sivuillaan, että itsenäisyyspäivänäkin on palvelua tarjolla: Tervetuloa!

Kallis erityislupa vei yrityksen kuitenkin toisiin ajatuksiin. Nyt sivuilta löytyy teksti:

"Tänä vuonna emme tee itsenäisyyspäivänä kampauksia emmekä -meikkejä illan juhliin, sillä Aluehallintovirasto vaatii Itsenäisyyspäivän toimintaan erityisluvan, jonka hakeminen maksaa 200 euroa.

Päätöksen julkistamisen jälkeen saimme sivuillemme muutaman tunnin aikana yli 3000 hiusalan ammattilaista. Vaikuttaa siltä että useampi kampaamo näyttää ottavan mallia päätöksestämme ja haluaa osoittaa että lupajärjestely yhden päivän vuoksi on kannattamatonta."

Käynnissä on siis kapina, joka saa koko ajan lisää kannatusta sosiaalisessa mediassa.

"Kohtuuttoman lupatoiminnan vuoksi emme valitettavasti tee tänä vuonna itsenäisyyspäivän kampauksia. Toivomme, että jo ehkä ensi vuonna pääsemme toteuttamaan upeita juhlaluomuksia ilman järjettömiä yhden päivän lupamaksuja", Blackout selventää.

Lupavaatimus ei ole uusi. Monet kampaamot ovat vain vuosien varrella jättäneet sen huomiotta. Esimerkiksi viime vuonna Helsingissä osa kampaamoista mainosti olevansa itsenäisyyspäivän auki, vaikka yksikään ei ollut hakenut lupaa.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö