Lego julkaisi eilen uuden Creator-mallin, joka on tarkka legokopio Harley-Davidson in legendaarisesta Fat Boy -moottoripyörästä.

"Malli todellakin vangitsee mallin ikonisen designin, kehittyneen tekniikan ja yksityiskohdat", pääsuunnittelija Mike Psiaki Legolta hehkuttaa tiedotteessa.

Lego-faneille ja keräilijöille myytävässä yksityiskohtaisessa mallissa on yhteensä 1 023 osaa. Koottuna se on 20 senttimetriä korkea, 18 cm leveä ja 12 cm pitkä. Aivan pienimmille legorakentajille tämä malli ei ole tarkoitettu, sillä sen ikäsuositus on 16 +.

"Autenttisuus tulee siitä, että jokaisen yksityiskohdan kanssa on tehty töitä alusta loppuun. Tarkistimme pyörän jokaisen mutterin ja ruuvin sekä kaikki pienetkin yksityiskohdat", Harley-Davidsonin tyyli- ja designpuolen johtaja Brad Richards kertoo.

Mallin lanseerausta varten rakennettiin myös aidon moottoripyörän kokoinen legomallinnus, jossa on peräti 69 569 lego-osaa. Sen kokoaminen vei 865 tuntia. Legopyörän täydentävät hopeiset osat, wi-fi-animointi sekä ääni- ja valoefektit, ja se on nähtävillä Legon kaupoissa ja Harley-Davidsonin tapahtumissa.