Suomalaiset tuntevat Museokortin hyvin, ilmenee Suomen museoliiton ja Suomen Kulttuurirahaston tilaamasta tutkimuksesta. Taloustutkimuksen tekemän selvityksen mukaan 81 prosenttia suomalaisista tietää, mikä Museokortti on.

Kortti lanseerattiin toukokuussa 2015 ja nyt se toimii pääsylippuna 250 museoon Suomessa. Museokortti-toimintaa pyörittää Suomen museoliiton omistama FMA Creations -osakeyhtiö.

Museokortin taustajoukot uskovat, että korttiasiakkaiden määrä kasvaa merkittävästi nyt vuodenvaihteessa, kun joululahjaksi hankitut kortit tulevat käyttöön. Tällä hetkellä Museokorttia käyttää 140 000 ihmistä.

Selvityksen mukaan 79 prosenttia Museokortin omistajista vierailee aktiivisesti sellaisissa museokohteissa, joissa he eivät ole aiemmin käyneet. Vastaajista 68 prosenttia sanoo, että on vieraillut omissa suosikkimuseoissaan useammin kuin ennen.

Taloustutkimuksen mukaan 83 prosenttia Museokortin hankkineista aikoo todennäköisesti uusia korttinsa. Neljä prosenttia sanoo, ettei aio jatkaa kortin voimassaoloa.

Suomen museoliiton mukaan suomalaismuseot tekivät viime vuonna kaikkien aikojen kävijäennätyksen, kun museoissa vieraili 6,6 miljoonaa kävijää. Arvion mukaan Museokortilla vieraillaan museoissa lähes miljoona kertaa vuonna 2017.