Vuodenvaihde

Antti Kailio 12.12.2018 13:09

Onko tässä kaikkien aikojen vihatuin YouTube-video? Palvelun vuosikatsaus sai karun vastaanoton

Colourbox

Googlen omistama videopalvelu YouTube halusi juhlistaa päättyvää vuotta, mutta sai katsojilta ennen kuulumattomat vihat niskoilleen.

Vuodesta 2010 lähtien YouTube on julkaissut vuoden lopussa Rewind-videon, joka kokoaa yhteen vuoden suosituimpia videoita ja niiden tekijöitä. Tämän vuoden video on saanut katsojilta tyrmäävän vastaanoton.

Torstaina 6. joulukuuta julkaistu video on viidessä päivässä kerännyt toiseksi eniten dislike-ääniä palvelun historiassa, kirjoittaa Mashable. Vajaassa viikossa, keskiviikkoon puoleenpäivään mennessä video on saanut 8,9 miljoonaa käyttäjää painamaan peukkua alaspäin. Positiivisia ääniä on kasaantunut vain noin kaksi miljoonaa. Yhteensä videota on katsottu liki 114 miljoonaa kertaa.

Kaikkien aikojen vihatuimman videon asemaa pitää hallussaan vuonna 2010 julkaistu Justin Bieberin hittisinglen ”Baby” musiikkivideo. Videolle on annettu 9,7 miljoonaa dislike-ääntä vuosien saatossa. Täytyy kuitenkin muistaa, että videon julkaisusta on aikaa jo kahdeksan vuotta ja sitä on katsottu yli kaksi miljardia kertaa.

Mikäli Rewind 2018:n nykyinen tahti jatkuu, ei Bieberin ohittamisessa mene kauan.

YouTuben tämänvuotinen koostevideo on saanut kritiikkiä muun muassa mainostajien suosimisesta ja kaupallisuudesta. Mukaan otettiin tänä vuonna esimerkiksi Will Smith, Molly Burke, Liza Koshy ja Simone Giertz. Härskistä sisällöstään tunnetut suositut tubettajat Felix Kjellberg ja Logan Paul jätettiin tylysti ulkopuolelle.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö