Bussiyhtiö Koiviston Auto laajentaa omistamansa Onnibusin brändin käyttöä kaukoliikenteessä. Nykyisten kaksikerroksisten Onnibus.com-autojen rinnalle kaukoliikenteeseen tulee Onnibus Flex -nimellä toimiva yksikerroksisten bussien linjaverkosto.

Onnibus Flex eroaa Onnibus.comista siten, että sillä on tiheämpi pysäkkiverkosto, kuljettajalta voi ostaa lipun myös käteisellä ja kyydissä kulkee enemmän matkatavaroita, lemmikit ja esimerkiksi polkupyörät, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Uudessa jaottelussa Onnibus.com kattaa 15 reittiä ja keskimäärin 180 päivittäistä bussivuoroa, ja Onnibus Flex 16 linjaa ja keskimäärin 110 päivittäistä vuoroa.

Onnibus Flex -busseja operoivat Gold Line, Koiviston Auto, Kuopion Liikenne ja Satakunnan Liikenne, joiden nykyisen kaukobussiliikenteen Onnibus Flex korvaa.

"Suurten kaupunkien välillä nopeat, suorat reitit ja kaksikerrosbussit ovat tehneet bussista junalle ja yksityisautoilulle kilpailukykyisen matkustusvälineen. Tämän lisäksi Suomessa on paljon reittejä, joissa tarvitaan joustavuutta ja erilaisiin matkustustarpeisiin vastaamista. Onnibus Flex on suunniteltu tätä varten”, Onnibus.comin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo tiedotteessa.

"Tiheä pysäkkiverkosto palvelee harvempaan asuttuja seutuja. Toisaalta Flexin kyydissä kulkee työ- ja koulumatkalaisia sekä satama- ja lentomatkustajia. Kaksikerrosbussiverkostolla taasen korostuu suurten kaupunkien välinen vapaa-ajan matkustus."

Uudistus tulee voimaan 4. maaliskuuta. Koiviston Auto osti Onnibus.comin viime lokakuussa.