Kampanjat

Maarit Alkula 13.2. 10:02

Optikko reagoi näkemiseen liittyviin viraalivideoihin Instrumentariumin kampanjassa

Tuoreessa kampanjassa Instrumentarium haluaa antaa brändilleen kasvot ja tuoda esiin lämpöä ja lähestyttävyyttä.

Optikkoliike Instrumentariumin tuoreessa kampanjassa Instrumentariumin oma optikko etsii ratkaisuja arjen näkemiseen liittyviin ongelmatilanteisiin. Ensimmäisissä kampanjafilmeissä näkyy optikon aitoja ja spontaaneja reaktioita viraalivideoihin, jotka liittyvät näkemisen teemoihin. Kampanjakonsepti jatkuu koko vuoden.

Instrumentarium on aiemminkin nostanut omia asiantuntijoitaan esiin muun muassa sosiaalisessa mediassa someoptikon liveklinikoissa ja videosarjoissa sekä natiivimainonnassa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun omaa henkilökuntaa nostetaan näin vahvasti myös pääkampanjaan.

”Myymälöissämme on upeita ja osaavia asiantuntijoita, ja halusimme tuoda esiin heitä ja heidän persoonallisuuttaan”, Instrumentariumin markkinointipäällikkö Eveliina Rantahalvari kertoo kampanjan taustoista.

Rantahalvari kertoo M&M:lle, että kampanjassa haluttiin antaa Instrumentariumin brändille kasvot ja tuoda esiin lämpöä ja lähestyttävyyttä.

”Koko brändimme keskiössä on se, että olemme asiantuntijoita. Sitä kautta tuntuu luonnolliselta nostaa esiin työntekijöitämme. Asiantuntijuus tulee heidän osaamisensa ja palvelun kautta. ”

Kampanjan keulakuvana toimii Instrumentariumin Kaarinan-myymälän optikko Anne Dolmatoff.

Kampanjaa varten järjestettiin valtakunnallinen casting, johon kutsuttiin Instrumentariumin omia optikkoja. Hakijoita oli kymmenittäin, ja joukosta valittiin Dolmatoffin lisäksi asiantuntijoita, joita nostetaan esiin muussa markkinointiviestinnässä.

”Yllätyimme positiivisesti siitä, kuinka moni rohkaistui osallistumaan castingiin. Olen todella tyytyväinen valintaamme. Jos Instrumentarium henkilöityisi ihmiseen, se olisi Anne. Häneen kulminoituu piinkova asiantuntijuus, mutta samalla myös lämpö ja inhimillisyys”, Rantahalvari sanoo.

Kampanja näkyy parhaillaan muun muassa tv:ssä, verkossa, radiossa, suoramarkkinoinnissa ja printtimediassa.

”Olen tosi innoissani videoista, sillä tällaista kampanjaa ei ole ennen tehty. Kuvaukset olivat hieman raskas, mutta erittäin hauska kokemus”, sanoo kampanjassa esiintyvä Instrumentariumin optikko Anne Dolmatoff tiedotteessa.

Kampanjan pääsuunnittelutoimistona on Wörks, tuotantoyhtiönä Lucy Loves Stories, tv-filmin ohjaajana Rane Tiukkanen ja mediatoimistona Dagmar.

Rantahalvari kertoo, että mainoksissa näkyvät viraalivideot etsittiin yhdessä.

"Tavoitteena oli valita mahdollisimman viihdyttäviä videoita."

Kampanjan tarkkaa budjettia Rantahalvari ei paljasta.

”Kyse on merkittävästä panostuksesta, kuten aina isoissa ja monikanavaisiissa kampanjoissa. Tv-näkyvyys on vahvaa."

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö