Mielipiteet

27.6.2012 13:57 päivitetty 4.2.2016 10:25

Oreo tukee sateenkaarikansaa – Facebook-faneilta boikottiuhkauksia

Keksibrändi Oreon Facebookissa julkaisema kuva "sateenkaarikeksistä" on aiheuttanut kommenttien vyöryn ja boikottiuhkauksia, kirjoittaa ABC News.

Yhdysvaltalaisen keksibrändi Oreon Facebookissa julkaisema sateenkaaren väreihin puettu keksi on aiheuttanut kommenttien vyöryn – puolesta ja vastaan. Asiasta kirjoittaa muun muassa ABC News.

Oreo julkaisi maanantaina Facebook-sivuillaan kuvan "sateenkaarikeksistä" tekstin “Proudly support love!” kera.

Tähän mennessä yli 212 000 Facebook-käyttäjää on tykännyt homojen oikeuksien puolesta liputtamisesta. Kuva on jaettu 64 000 kertaa ja se on kerännyt 34 000 kommenttia. Kommentit vaihtelevat kannustavista murska-arvioihin. Osa käyttäjistä kommentoi jättävänsä keksit jatkossa kauppojen hyllyille.

Oreo julkaisi kuvan sen jälkeen, kun tuhannet ihmiset osallistuivat viime viikonloppuna Gay Pride -paraateihin eri puolella Yhdysvaltoja.

Oreon emoyhtiön Kraft Foodin edustaja Basil Maglaris totesi lausunnossa, että kuva on osa mainoskampanjaa, jossa yhtiö pyrkii esittämään ajankohtaisia tapahtumia hauskalla tavalla hyödyntäen kuvissa Oreo-keksejä ja maitoa. Kraft Food ei aio myydä sateenkaarikeksejä kaupoissa, sillä ne on luotu mainoskampanjaa varten Pride-kuukauden kunniaksi, Maglaris kertoi.

Myös muut brändit tukevat Pride-kuukautta erilaisin tempauksin. Esimerkiksi Target-kauppaketju on lanseerannut teemaan sopivan t-paitamalliston.

Sateenkaariteema on ajankohtainen myös Suomessa, sillä Helsingissä on parhaillaan käynnissä vuosittainen Helsinki Pride -viikko.