äänekkäät signaalit

Kun jostain tulee tapa, standardi, malli, siitä tulee samalla myös helposti kaavamaista. Näin tuntuu käyneen rekrytointiviestinnässä, joka on luokattoman tylsää, samanlaista ja merkityksetöntä.

Täydelliset yritykset hakevat täydellisiä työntekijöitä täydellisiin työpaikkoihin täydellisessä maailmassa. Kunhan vain olet ennakkoluuloton, osaava, sosiaalinen ja yrityksen menestyminen on sinulle tärkeää, tervetuloa!

Yritykset ovat kuitenkin ihan eri kategorioissa. Ovat kiinnostavat yritykset, jotka voivat ilmoittaa oikeastaan mitä vain ja saavat parhaat päältä. Ja sitten ovat ne epäseksikkäät yritykset, jotka apinoivat samaa tylsää ja mitäänsanomatonta tapaa viestiä työpaikoista.

Kuva: hymyilevä, nuorekkaan näköinen, mutta ei liian nuori tyyppi. Usein mies ja nainen, eihän yritys halua vaikuttaa epätasa-arvoiselta. Pelkkää miestä ei enää mikään firma uskalla laittaa ilmoitukseensa.

Otsikkoja on kahdenlaisia, joko esimerkiksi "Haemme joukkoomme tuoteneuvojaa" tai sitten suoraviivaisemmin asiaan menevästi "Sijoituspäällikkö". Leipätekstissä kerromme minkälaisia tehtäviä meillä on tai jos olemme halunneet säästää kustannuksissa, kerromme mistä www-osoitteesta saa lisätietoa. Samalla ajattelemme lyövämme kaksi kärpästä yhdellä iskulla, käyväthän hakijat yrityksen dynaamisilla nettisivuilla!

Lisätään vielä laatikko, jossa on tietoa yrityksestä, tarkoituksena tehdä yritysmielikuvamarkkinointia. Eiväthän kaikki ehkä tule meille töihin, mutta olemme kuitenkin käyttäneet myös tämän mahdollisuuden kertoaksemme lukijoille esimerkiksi, että "Meidän missionamme on tehdä johtamisesta ylivoimaa luova kilpailukeino asiakkaillemme" tai että "Tampere tunnetaan vetovoimaisena, energisenä ja hyvien palvelujen kaupunkina".

Kokemusta, asiakaskeskeisyyttä ja kykyä hallita isoja kokonaisuuksia edellytetään palkkatoiveen kera.

Varsinkin ne yritykset, jotka eivät ole vaikkapa Uratien vastikään ilmestyneen työnantajamielikuvatutkimuksen kymmenen kärjessä niin kuin Kone , Fortum , Nokia tai Google , kannattaisi murtaa tämä malli ja tehdä jotain muuta. Kiinnostavampien ei tarvitse viitsiä, muiden kannattaisi. kirsi.piha@ellunkanat.fi