Hybriditalous-videosarjassa käsitellään poikkeuksellista kevättä talouden eri osa-alueiden näkökulmasta. Jaakko Lindgrenin ja Eero Vassisen kanssa keskustelemassa on eturivin ajattelijoita ja tekijöitä Suomesta.

Kuudennessa ja ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa kaksikko keskustelee Nordean Advisory-yksikön toimitusjohtajan Alexandra Therman-Londénin kanssa.

Finanssialan ja erityisesti Therman-Londénin edustaman Advisory-yksikön näkökulmasta korona-aika on ollut yllätyksellinen.

”Pelkäsin, että korona olisi vaikuttanut enemmänkin. Joitakin transaktioita siirrettiin ja listaukset siirtyivät eteenpäin. Mutta monia transaktioita jatkettiin normaalisti ja lisäksi tuli aivan uudentyyppisiä tilanteita”, Therman-Londén kertoo.

Yleisellä tasolla hän kommentoi sitä, millaiset yritykset ovat nyt kiinnostavia pääomasijoittajien kannalta.

”Osittain on markkinoista kiinni, kuka pärjää ja kuka ei. Mutta myös siitä, miten firmat reagoivat. Sitähän sijoittajat katsovat: miten johto reagoi tilanteeseen.”

Vertailu vuoden 2008 finanssikriisin ja tämän kevään välillä tuo ainakin yhden selkeän eron.

”Pankkien osallistuminen tähän kriisiin on ihan erilainen: viimeksi kriisi oli ainakin osittain pankkien ajama ja nyt pankit ovat lähtökohtaisesti aika vakavaraisia. Tällä kertaa osallistumme ratkaisujen löytymiseen – se on suurin ero”, Therman-Londén sanoo.

”Tällä kertaa pankeissa oltiin myös paremmin valmistautuneita kriisiin ja kriisiin reagoitiin nopeammin.”

Hybriditalous on nimensä mukaisesti hybridituote myös konseptiltaan. Kauppalehden ja Markkinointi & Mainonnan sivuilla julkaistaan videohaastattelut. Sen lisäksi Hybriditalous on kuunneltavana pidempänä podcastina esimerkiksi Spotifyn kautta.

Tekijöistä Jaakko Lindgren on juristi ja yksi asianajotoimisto Dottirin perustajista ja osakkaista. Media-alaa tunteva Eero Vassinen puolestaan toimii konsulttina ja osakkaana Civitta Finlandissa. Päivätöidensä ohella Lindgren kirjoittaa kolumnia Kauppalehteen ja Vassinen Markkinointi & Mainontaan.

Katso myös sarjan aiemmat jaksot: