Otavamedia n pääluottamusmies Tuomo Lappalainen vahvistaa M&M:lle, että yt-neuvottelut aloitetaan 29. toukokuuta. Neuvottelut koskevat Kodin lehtien mediaperhettä, jossa suurin lehti on Kotiliesi. Perheeseen kuuluvat myös Deko- ja Maalla-lehdet.

"Vähennystavoite on sellainen, että neuvottelut voidaan käydä kahdessa viikossa. Tästä voi päätellä, että vähennystavoite on alle kymmenen henkeä", Lappalainen.

Lappalaisen mukaan kaikki mahdolliset menettelytavat, joiden kautta irtisanomisten määrää voidaan pienentää, ovat neuvottelujen asialistalla. Tällaisiin vaihtoehtoihin kuuluvat esimerkiksi erilaiset eläkeratkaisut.

Otavamedia ei toistaiseksi kerro, kuinka montaa työntekijää alkavat yt-neuvottelut koskevat. Kodin lehtiperheen henkilöstön yhteenlaskettu määrä on noin 30.

Lappalaisen mukaan yksityiskohtaisempaa tietoa yt-neuvotteluista on odotettavissa ensi viikolla. Säästöjen ohella neuvottelut liittyvät työnantajan mukaan toimintojen uudelleenjärjestämiseen.

"Tässä vaiheessa kaikki on enemmän tai vähemmän spekulointia, mikä ei ole tässä tilanteessa järkevää", Lappalainen sanoo.

Otavamedian yt-neuvottelujen alkamisesta kertoi ensimmäisenä Journalisti-lehti.

Juttua editoitu 24.5. klo 11.18. Lisätty tieto Journalisti-lehden uutisesta.