Työelämä

Ville Perttula 16.1. 11:15

Otavamediassa jälleen yt-neuvottelut – nyt yhtiö supistaa muun muassa oman median osaamisesta

Tiina Somerpuro
Otavamedian toimitusjohtaja Timo Kopra.

Neuvottelut koskevat muun muassa Otavamedia OMA -yksikköä.

Otavamedian yt-neuvottelujen sarja jatkuu. Tällä kertaa neuvottelut kohdistuvat yritysasiakkaille suunnattuihin, b-to-b-liiketoimintoihin. Neuvottelujen syy on sama kuin aiemminkin eli toimintojen uudelleenjärjestely.

Neuvottelut koskevat myös Otavamedia OMA -yksikköä, joka kehittää ja toteuttaa yritysten oma media -ratkaisuja ja tekee asiakaslehtiä. Neuvottelut alkoivat maanantaina 14. tammikuuta ja kestävät kuusi viikkoa.

Otavamedian toimituksellista henkilökuntaa edustava pääluottamusmies Tuomo Lappalainen kertoo M&M:lle, että työnantajan ilmoittama vähennystarve on 16 työntekijää. Tällä hetkellä ei ole vielä selvää, miten paljon Otavamedia OMA -yksiköstä vähennetään työntekijöitä. Neuvottelujen piirissä on yli sata työntekijää.

Otavamedia karsii myös kuvapuolestaan. Muun muassa valokuvaajia työllistävää kuvaryhmää koskevien yt-neuvottelujen vähennystarve on yhdeksän työntekijää. Kuvaryhmä työllistää 17 henkilöä.

Vuodenvaihteen jälkeen alkaneet kuvaryhmän yt-neuvottelut päättyvät tällä viikolla. Tällä hetkellä ne ovat vielä kesken.

Otavamedian toimitusjohtaja Timo Kopra toteaa M&M:lle tekstiviestin välityksellä, että Otavamedia ei kommentoi kesken olevia neuvotteluita.

Otavamedian yt-neuvotteluista kertoi ensin Journalisti.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö