Otava loikkasi tänään Alma Median kolmanneksi suurimmaksi omistajaksi osakekaupalla, jonka myötä Otavan omistusosuus Almasta nousi 7,259 prosenttiin.

Otavan toimitusjohtaja Alexander Lindholm in mukaan kyse on yksinkertaisuudessaan investoinnista.

"Hyvin hoidettu firma, ja tunnemme alaa, joten on turvallista siinä mielessä investoida siihen", Lindholm sanoo.

Lindholm myöntää, että 30,8 miljoonan euron kauppa on Otavalle merkittävä investointi.

"Jos uskoo johonkin, kannattaa mennä kunnolla mukaan eikä vähän."

Osakemäärä vastaa tismalleen Kaleva Kustannuksen osuutta yhtiöstä. Kaleva ei ollut haastatteluhetkellä antanut asiasta liputusilmoitusta.

"En voi heidän osaltaan kommentoida, mutta jos lasket ne yhteen, sehän kertoo aika tarkkaan mikä se oli", Lindholm sanoo.

Samaan laskutoimitukseen kehottaa myös Kalevan hallituksen puheenjohtaja Taisto Riski, joka kommentoi asiaa Helsingin Sanomille vain toteamalla, että "osakkeiden lukumäärästä voi jotain päätellä".

Kaleva liputti myöhemmin omistusosuutensa Almasta laskeneen nollaan.

Marraskuun lopun tietojen mukaan Alma Median suurin omistaja on Ilkka Yhtymä 27,3 prosentin osuudellaan. Toiseksi suurin omistaja on Niklas Herlinin sijoitusyhtiö Mariatorp, jonka osuus on 19,06 prosenttia.

Otava osti jo viime vuonna Almalta asiakasmediaa ja sisältömarkkinoinnin palveluita tarjoavan Alma 360 Oy :n. Viime vuonna Otava nielaisi myös kustannusyhtiö F-Kustannuksen, ja viimeksi lokakuussa yhtiö tiedotti kaupasta, jolla se nappasi Kustannusosakeyhtiö Nemo n.

"Kyllä me katsomme koko ajan mahdollisuuksia, missä meillä on mahdollista saada kasvua tulevaisuuden osalta aikaiseksi", Lindholm sanoo.

Onko Otavalla aikomusta kasvattaa edelleen omistustaan Almassa jatkossa?

"No se on totta kai sitten harkinnanvaraista jatkossa, mutta tämä nyt tuli näin, tällä mennään. Jos tulee lisää jotain pientä, ehkä silloin ostetaan, mutta ei ole mitään suurempaa suunnitelmaa sen osalta nyt."

M&M on osa Alma Mediaa.

Lisäys 14.12. klo 15:50: Lisätty tieto Kalevan liputusilmoituksesta.