Peliyhtiöt

M&M 11.10.2016 12:58

Oululainen Koukoi sai jälleen miljoonarahoituksen

Koukoi Gamesin peli Crashing Season rantautui kesällä Kiinan markkinoille.

Viime vuonna perustettu peliyhtiö Koukoi Games keräsi jo toisen miljoonan dollarin rahoituksensa.

Oululaislähtöinen mobiilipeliyhtiö Koukoi Games aloittaa yhteistyön mediapainotteisen rahoitusyhtiön IPR.VC:n ja innovaatiorahoituskeskus Tekesin kanssa.

Tekes ja IPR.VC ovat myöntäneet peliyhtiölle yhteensä yli miljoonan dollarin rahoituksen.

Koukoin toimitusjohtaja Antti Kananen kertoo, että rahoituksen avulla yhtiö pystyy työskentelemään ja tekemään yhteistyötä suurten elokuvastudioiden ja brändien kanssa.

"Nyt Koukoin on mahdollista kehittää korkealaatuisia lisensoituja IP-pohjaisia mobiilipelejä omien tuotantojensa ohella", Kananen kertoo tiedotteessa.

Alkuvuonna 2015 perustettu Koukoi Games keräsi vuosi sitten syksyllä siemenvaiheen rahoituskierroksellaan myös miljoona dollaria. Kierrokseen osallistui tuolloin 25 tahoa, muun muassa mediakonserni Keskisuomalainen.

Koukoi kertoo aloittaneensa jo ensimmäisen immateriaalilisenssipelituotantonsa. Se pohjautuu "tulevaan Hollywood-tuotantoon". Yhtiö aikoo jatkaa uusien kumppaneiden etsimistä tuleviin yhteistyömahdollisuuksiin.

Koukoi Gamesin tiimissä työskentelee entisiä Rovion ja Nokian tekijöitä. Koukoin ensimmäinen, kesällä 2015 esitelty peli on 3D-mallinnukseen perustuva Crashing Season. Peli on julkistettu tänä vuonna kansainvälisille markkinoille.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö