Oululaislähtöinen mobiilipeliyhtiö Koukoi Games aloittaa yhteistyön mediapainotteisen rahoitusyhtiön IPR.VC :n ja innovaatiorahoituskeskus Tekes in kanssa.

Tekes ja IPR.VC ovat myöntäneet peliyhtiölle yhteensä yli miljoonan dollarin rahoituksen.

Koukoin toimitusjohtaja Antti Kananen kertoo, että rahoituksen avulla yhtiö pystyy työskentelemään ja tekemään yhteistyötä suurten elokuvastudioiden ja brändien kanssa.

"Nyt Koukoin on mahdollista kehittää korkealaatuisia lisensoituja IP-pohjaisia mobiilipelejä omien tuotantojensa ohella", Kananen kertoo tiedotteessa.

Alkuvuonna 2015 perustettu Koukoi Games keräsi vuosi sitten syksyllä siemenvaiheen rahoituskierroksellaan myös miljoona dollaria. Kierrokseen osallistui tuolloin 25 tahoa, muun muassa mediakonserni Keskisuomalainen.

Koukoi kertoo aloittaneensa jo ensimmäisen immateriaalilisenssipelituotantonsa. Se pohjautuu "tulevaan Hollywood-tuotantoon". Yhtiö aikoo jatkaa uusien kumppaneiden etsimistä tuleviin yhteistyömahdollisuuksiin.

Koukoi Gamesin tiimissä työskentelee entisiä Rovio n ja Nokia n tekijöitä. Koukoin ensimmäinen, kesällä 2015 esitelty peli on 3D-mallinnukseen perustuva Crashing Season. Peli on julkistettu tänä vuonna kansainvälisille markkinoille.