Muun muassa Madventures- ja Docventures-televisiosarjoja tekevän Gimmeyawallet Productions -yrityksen kolmikko Riku Rantala, Tuomas Milonoff ja Elise Pietarila on valittu Suomen uhkarohkeimmiksi yrittäjiksi.

Kilvan järjesti Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT. Kilpailuun tuli yli sata ehdotusta. Valinta julkistettiin SuomiAreenan yhteydessä Porissa.

Suomen uhkarohkein yrittäjä -kilpailulla etsittiin yrittäjiä ja yrittäjä-tiimejä, jotka ovat innovatiivisella ja uhkarohkealla toiminnallaan toteuttaneet omaa yritysideaansa, ulkopuolisten mielipiteistä piittaamatta.

Voittajan valitsi nelihenkinen raati.

”Kilpailuun tuli lukuisia hyvin perusteltuja ehdotuksia. Palkintoraatimme halusi tällä kertaa palkita yrittäjät, jotka ovat onnistuneet uusiutumaan ja luomaan jotain uutta suomalaiseen yrityselämään ja yhteiskuntaan”, sanooi SYT:n kassanhoitaja Merja Jokinen.

Rantala on yhdessä Milonoffin kanssa perustanut yrityksen, joka on tuottanut seikkailumatkoista kertovaa Madventures-sarjaa, Docventures-dokumenttisarjaa sekä maailman musiikin syntysijoja esittelevää Sound Tracker -ohjelmaa.

Kolmikon uusin projekti on Startup refugees -verkosto, jonka tarkoituksena on edistää turvapaikanhakijoiden nopeaa työllistymistä yritystoiminnalla. Verkoston kautta on perustettu jo 25 yritystä. Yhteistyötahoja verkostossa on yli 300, muun muassa Supercell, ME-säätiö, Yle, Maahanmuuttovirasto, Sitraja sisäministeriö.

Madventures-sarjassa Rantala ja Milonoff kiersivät mitä eksoottisimpia matkakohteita. Sarja on esitetty yli 200 maassa. Gimmeyawallet Productionsin toimitusjohtaja Pietarila kuuluu YouTube-tapahtuma Tubecon in perustajiin.

Lähde: Kauppalehti