Eilen torstaina sosiaalisessa mediassa alkoivat kiertää kuvat katumainoksista, joissa tehdään juonipaljastuksia Netflixin suosituista sarjoista. Lisäksi mainoksissa on teksti: You should’ve #staythefuckhome

Moni riemuitsi, kuinka nerokkaan tavan Netflix on keksinyt saamaan ihmiset pysymään kotona karanteenissa: levittämällä juonipaljastuksia katukuvaan. Todellisuudessa totta kampanjassa ovat vain juonipaljastukset. Mainokset ovat digitaalisia ja niiden takana ei ole Netflix vaan kaksi thaimaalaista mainosalan nuorta kykyä.

Seine Kongruangkit opiskelee Miami Ad School Europessa Berliinissä ja Matithorn Prachuabmoh Chaimoungkalo on juuri valmistunut sieltä. Kun he pari viikkoa sitten palasivat kotiinsa Thaimaahan, he järkyttyivät huomatessaan miten huonosti koronasta ja sen vaaroista kotimaassa oli informoitu.

”Päätimme auttaa tekemällä sitä, mitä parhaiten osaamme, keksimällä luovia ideoita”, Chaimoungkalo sanoo Forbesille.

”Olisihan idean voinut esitellä myös luovalle toimistolle tai mikä parasta, asiakkaalle, mutta tavoitteemme oli saada aikaan viestintää, joka voisi todella saada aikaan muutoksen”, hän jatkaa.

Kaksikko on kirjoittanut viestinsä videon alkuun: Paras tapa pysäyttää Covid-19:n leviäminen on pysyä kotona, mutta jotkut ihmiset ajattelevat edelleen, että on ihan ok mennä ulos chillaileen, pilaten kaiken. Niinpä päätimme tehdä äärimmäisen toimenpiteen: me spoilaamme heidän suosituimmat Netflix-sarjansa.

Eittämättä hyöty sataa myös Netflixin laariin, kun ihmiset päättävät jäädä kotiin katsomaan lempisarjojensa kaikki kaudet ennen kuin spoilausmainokset tavoittavat heidät somessa.