Työeläkeyhtiöt Varma ja Elo allekirjoittivat torstaina yrityskaupan, jossa vantaalainen kauppakeskus Jumbo ja sen kupeessa sijaitseva viihdekeskus Flamingo yhdistyvät.

Jumbon ja Flamingon yhdistävästä kaupasta kerrottiin alun perin kesäkuussa. Eläkeyhtiöt omistavat jatkossa kauppakeskuksen tasaosuuksin.

Lue lisää: Vantaan Jumbo ja Flamingo yhdistyvät Pohjoismaiden suurimmaksi kauppa- ja viihdekeskukseksi

”Yrityskauppa luo Suomen kauppakeskuskentälle uniikin viihde- ja kauppakeskuksen hybridin, josta aletaan kehittää Suomen innostavinta kokemusten ja kohtaamisten paikkaa − yhdessä asiakkaiden kanssa. Aivan aluksi haluaisimme kuulla kävijöiltämme, mitä he haluaisivat tulevaisuuden viihdekauppakeskuksessa kokea ja kokeilla”, sanoo kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro tiedotteessa.

Lehtoaron mukaan tulevaisuuden kauppakeskusten on tarjottava asiakkailleen verrattomia kokemuksia sekä ennen kaikkea paikan viettää aikaa ja viihtyä ystävien ja perheen kanssa. Siinä missä monet vähittäiskaupat tehostavat neliöitään, tulevat kauppakeskusten erilaiset palvelut kasvamaan.

”Viihdekauppakeskus tulee olemaan entistä viihdyttävämpi paikka, jossa voidaan viettää kokonainen hemmottelupäivä tai jopa yöpyä. Päivällä käydään treenaamassa ja hieronnassa, illalla syödään hyvin ja käydään elokuvissa, yö vietetään hotellissa ja aamulla suunnataan shoppailemaan − kaikki saman katon alla”, Lehtoaro kertoo.

Jumbon ja Flamingon laskelmien mukaan uusi kauppakeskus on pinta-alaltaan Suomen ja koko Pohjoismaiden suurin, kun yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala kipuaa 140 000 neliömetriin. Keskus ohittaa neliöissä niin Lempäälän Ideparkin kuin ruotsalaisen Mall of Scandinavian.

Lokakuun puolivälissä Helsingissä avautunut Mall of Tripla kertoo puolestaan olevansa liikemäärältään Pohjoismaiden suurin kauppakeskus.

Jumbo on myös myynnillisesti Suomen suurin kauppakeskus. Vuonna 2018 Jumbon myynnit kohosivat 411,6 miljoonaan euroon. ”Viihdekauppakeskuksen” myynti tulee yltämään vuosittain 500 miljoonaan euroon.

Kävijämäärän perusteella Suomen suurin kauppakeskus on ollut viime vuosina Kamppi Helsingissä.