Media

Sanna Pekkonen 13.12.2017 10:42 päivitetty 13.12.2017 10:55

Päätoimittaja Petri Hakala lähtee Iltalehdestä

Uuden uutispäätoimittajan haku alkoi jo marraskuussa.

Alma Median kustantaman Iltalehden päätoimittaja Petri Hakala jättää tehtävänsä ja siirtyy pois Alma Median palveluksesta.

Iltalehden vastaavana päätoimittajana toimii nyt kustantaja Kari Kivelä. Iltalehden uuden uutispäätoimittajan rekrytointi on käynnissä.

Kivelän mukaan lähdön taustalla on Hakalan oma päätös.

"Olemme tyytyväisiä työhön ja aikaansaannoksiin, jotka näyttävät varsin hyviltä", sanoo Kivelä M&M:lle.

Kivelä huomauttaa, että Iltalehden strategia on painottunut nyt uusiin kanaviin ja ilmaisumuotoihin. Iltalehti alkoi muun muassa toimittaa tänä syksynä Bauer Median suurimpien radiokanavien radiouutisia.

"Niin kuin Petrikin sanoo tiedotteessa ja kuten olemme keskustelleet, on paljon uusia asioita esillä. On ymmärrettävää, että hän haluaa katsoa ja tehdä jotakin muuta", sanoo Kivelä.

Näihin muutoksiin viittaa myös Petri Hakala tiedotteessa:

"Muutokset ovat hyvässä vauhdissa ja toiminta vakaalla pohjalla. Nyt on oikea hetki antaa viestikapula tulevaisuuden tekijöille", Hakala sanoo.

Iltalehti aloitti uutispäätoimittajan etsinnän marraskuussa 2017.

Kivelän mukaan päätös uutispäätoimittajan rekrytoinnin avaamisesta tehtiin lokakuussa. Kivelä kertoo, että Hakalan lähtö ei ollut silloin tiedossa.

"Lopullinen vahvistus tuli tämän viikon alussa. Ajankohta oli vähän yllätys, mutta asian fundeeraaminen on aika luonnollista", sanoo Kivelä.

Haku uutispäätoimittajan tehtävään päättyi viime viikolla. Uutispäätoimittaja vastaa Iltalehden uutistoiminnasta, kun taas lifestyle-toimituksella on omat julkaisupäällikkönsä.

Kivelän mukaan vaatimukset uudelle uutispäätoimittajalle vastaavat Iltalehden strategiaa.

"Kai sen voi todeta, ettemme painota erikseen vahvaa printtitaustaa. Nyt ei todellakaan ole mikään miinus, vaikka tulee broadcast-maailmasta, kun kymmenen vuotta sitten printin tuotantotavan hallitseminen olisi ollut tärkeää", sanoo Kivelä.

Petri Hakala on työskennellyt Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä vuodesta 1987. Iltalehden päätoimittajana hän toimi vuosina 1995–2010 sekä 2014–2017. Satakunnan Kansan kustantajana ja päätoimittajana Hakala toimi vuosina 2010–2013.

Myös Markkinointi & Mainonta kuuluu Alma Media -konserniin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö