Kilpailut

Maarit Alkula 8.3. 10:39

Padasjoen Experience nothing -mainosvideo palkittiin kansainvälisessä kilpailussa Berliinissä

Ville Leppänen
Järvi-Hämeen Osuuspankin asiakkuuspäällikkö Villepekka Ojala, Padasjoen kunnan matkailusihteeri Maria Virtanen ja Dot Productionsin toimitusjohtaja Vesa Peltola ottivat palkinnon vastaan Berliinissä.

Pienen Padasjoen kunnan mainosvideo on toteutettu 5 000 euron budjetilla.

Padasjoen kunnan mainosvideo Experience nothing – Visit Padasjoki on palkittu Berliinissä ITB-matkamessujen yhteydessä Das Goldene Stadttor – The Golden Citygate -kilpailussa hopealla. Kilpailussa oli 11 kategoriaa. Padasjoen filmi oli mukana kansainvälisessä alueiden kilpailukategoriassa, jossa jaettiin yksi kultainen, kolme hopeista ja kuusi pronssista palkintoa.

Mainosvideon tuottaneen Dot Productionsin toimitusjohtaja Vesa Peltola kertoo M&M:lle iloitsevansa menestyksestä kansainvälisessä kilpailussa, jossa kilpakumppaneina oli isoja matkailuorganisaatioita.

Päijät-Hämeessä sijaitseva Padasjoki on noin 3 000 asukkaan kunta. Mainosvideon hinta oli 5 000 euroa, josta kunnan osuus oli 2 000 euroa. Kuvaukset tehtiin kahdessa päivässä.

Peltola kertoo, että ajatus kilpailuun osallistumisesta syntyi syksyllä, kun video alkoi levitä internetissä.

”Kun huomasin, että ihmiset jakavat videota, vahvistui tunne siitä, että nyt taisi tulla onnistuminen. Aloin selvittää, mitä kilpailuja on ja mitkä niistä ovat merkittäviä. Ajattelin, että tähän kilpailuun voi osallistua ja katsoa miten käy. Täällä on vuosittain mukana valtiollisia organisaatioita luultavasti suurilla budjeteilla tehdyillä videoilla, joten jos täällä menestyy, sillä on merkitystä”, Peltola sanoo.

Das Goldene Stadttor – The Golden Citygate -kilpailu on järjestetty Berliinin kansainvälisten matkailumessujen yhteydessä vuodesta 2001 alkaen.

Viikko sitten Padasjoen mainosvideon tekijät kutsuttiin messujen yhteydessä järjestettyyn palkintojenjakotilaisuuteen. Mukaan palkintoa vastaanottamaan lähtivät Padasjoen kunnan matkailusihteeri Maria Virtanen ja Järvi-Hämeen Osuuspankin asiakkuuspäällikkö Villepekka Ojala. Aloite videon tekemiseen oli alun perin tullut juuri pankilta, joka halusi tehdä sen yhteistyössä kunnan ja paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa.

Palkintopokaali jää Padasjoelle. Virtanen kertoo yllättyneensä iloisesti pienen kunnan kilpailumenestyksestä.

”Kun kunnanjohtaja maanantaina kertoi valtuuston kokouksessa finaalipaikasta, luottamushenkilöiltä tuli aplodit. Saavutuksesta on jo osattu nauttia”, Virtanen sanoo.

Peltola kertoo pohtivansa videon ilmoittamista muihinkin kilpailuihin.

”On mahdollista, että ilmoitamme sen esimerkiksi New York Festivalsin yhteydessä järjestettävään matkailuvideokilpailuun. Se voisi olla seuraava etappi.”

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö