Videopalvelu TikTokin toimitusjohtaja Kevin Mayer kertoo jättävänsä tehtävänsä. Asiasta kertoi ensimmäisenä The New York Times.

Ennen eroilmoitustaan Mayer ehti johtaa suosittua kiinalaisomisteista videopalvelua alle neljä kuukautta. Hän siirtyi TikTokin vetäjäksi toukokuussa Disneyn palveluksesta.

TikTok-sovelluksen omistaa kiinalainen ByteDance. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vaatinut yritystä myymään USA:n toimintonsa amerikkalaisille. Muutoin Trumpin hallinto on uhannut kieltää sovelluksen käytön maassa.

Mayer kertoo, että hänen eropäätöksensä taustalla on muuttunut poliittinen ympäristö sekä TikTokin tulevat rakenneuudistukset, jotka eivät vastaa hänen käsitystään siitä globaalista roolista, johon hän suostui ottaessaan pestin vastaan.

”Tässä tilanteessa ja ratkaisun lähestyessä minun on raskain sydämin kerrottava, että olen päättänyt jättää yrityksen”, Mayer kommentoi.

Yhdysvaltalainen teknologia-alan suuryritys Microsoft ja ohjelmistoalan yritys Oracle ovat myöntäneet käyvänsä neuvotteluja TikTokin USA:n toimintojen ostamisesta.

Trump asetti aiemmin elokuussa kaupan takarajaksi 90 päivää. Kauppahinnan on arvioitu liikkuvan 20 miljardin ja 50 miljardin dollarin välillä. Neuvotteluihin perehtyneiden sisäpiirilähteiden mukaan neuvottelut etenevät kuitenkin katkonaisesti, eikä lopputulemasta ole varmuutta.

TikTok on kasvattanut viime vuosina suosiotaan etenkin nuorten käyttäjien keskuudessa. Sovellukseen rekisteröityneet käyttäjät jakavat alustalla enintään minuutin mittaisia videoklippejä.

Sovelluksella on globaalisti arviolta miljardi käyttäjää.