Muoti

M&M 15.9.2017 14:26

Palkittu suunnittelija kuvaa Lontoon muotiviikolla Nokia 8:lla – keskiössä huomiota herättänyt "bothie"-teknologia

HMD Global
Nokia 8 -älypuhelimella on mahdollista kuvata niin kutsutulla bothie-teknologialla.

Anya Hindmarch käyttää Nokia 8:n kaksipuolista kuvausmahdollisuutta ja näyttää bothie-kuvauksella hetket ennen AW17-näytöstään ja sen aikana.

Nokia-puhelinbrändistä vastaava HMD Global tekee yhteistyötä brittiläisen muotisuunnittelijan Anya Hindmarchin kanssa Lontoon muotiviikkojen yhteydessä.

Nokia 8 -puhelimella voi kuvata videoita, joissa kahteen osaan jaetun ruudun vasen puoli näyttää etukameran ja oikea puoli takakameran kuvaa.Hindmarch kuvaa Lontoon muotiviikkoja hyödyntäen kaksipuoleista kuvausteknologiaa.

Kaksipuoleisen kuvasuteknologian nimeksi on kehitety "selfietä" mukaillen "bothie". Siinä etu- ja takakameroilla voidaan kuvata samanaikaisesti videokuvaa, ja molemmat kuvat näkyvät keskeltä jaetulla ruudulla rinnakkain.

Ominaisuus on herättänyt huomiota myös maailmalla. Muun muassa Teknologialehti Wired arvioi kesällä, että teknlogian avulla saattaa olla mahdollista "valloittaa maailma".

Nokia 8:lla kuvaavat sekä Hindmarch itse että osa 17.9. järjestettävän näytöksen yleisöstä.

Bothie-kuvaus on mahdollista streamata suoraan kamerasovelluksesta sosiaaliseen median kanaviin Facebookiin ja YouTubeen.

17.9. järjestettävän näytöksen vieraat voivat bothie-kuvausta käyttäen näyttää reaktionsa Hindmarchin uuteen kokoelmaan.

"Meistä on upeaa, että Anya näyttää ensimmäistä kertaa Nokia 8:lla, kuinka hän valmistautuu näytökseen. Näin fanit kaikkialla maailmassa näkevät suunnittelijan perspektiivistä, mitä Lontoon muotiviikkojen taustalla tapahtuu", HMD Globalin Länsi-Euroopan markkinointijohtaja Sarka Baron kertoo tiedotteessa.

Britanniasta kotoisin oleva Hindmarch on palkittu kolmesti Glamour-lehden vuoden suunnittelijana. Hän vastaanotti viime vuonna myös Elle Style Awards -palkinnon. Hindmarchin mukaan kaksipuoleinen kuvausteknologia on hauska ja luova tapa viestiä.

"Kuvaan näytöksen valmistelun tilan rakentamisesta aina jännittävään kulissien takaiseen valmistautumiseen. Odotan innolla uuden Nokia 8:n bothie-kuvauksen tarjomia mahdollisuuksia", sanoo Hindmarch.

Lontoon muotiviikot järjestetään tänä vuonna 14.–19. syyskuuta.