TV-tuotantoyhtiö Endemol Shine laajentaa Suomessa draama- ja elokuvatuotantoihin. Endemol Shine Finland on palkannut draama- ja elokuvatuotannon vetäjäksi elokuvataiteen maisteri Max Malkan.

Malka aloittaa 1. marraskuuta uudessa toimenkuvassa tittelillä Head of Scripted. Tehtävässä hän vastaa käsikirjoitettujen sisältöjen kehityksestä ja tuotannosta Suomessa sekä yhteistyöstä Endemol Shine Groupin kansainvälisten draama- ja elokuvatuotantoyhtiöiden kanssa.

Vuonna 1986 syntynyt Malka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saada jo nimeä ja tunnustusta liikkuvan kuvan parissa.

Hän siirtyy uuteen tehtävään Dionysos Filmsiltä, jossa hän on viimeisten vuosien aikana tuottanut muun muassa kolme tuotantokautta YLE Areenan kaikkien aikojen menestyneintä nuorten draamasarjaa Nörtti: Dragonslayer666.

Elokuvapuolelta Malka tunnetaan Kanelia kainaloon-, Tatu ja Patu!- ja Aurora-elokuvien tuottajana. Audiovisuaalisen alan edunvalvontajärjestö APFI ry palkitsi Max Malkan syyskuussa Vuoden elokuvatuottaja 2019 -palkinnolla Aurora-elokuvasta.

Alkuvuodesta ensi-iltansa saanut Aurora-filmi on elokuva kulttuurien kohtaamisesta Suomessa. Huumorin keinoin rasismia käsittelevä elokuva on saanut ylistystä kriitikoilta Suomessa ja palkittu myös Edinburghin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla.

Max Malka raportoi tehtävässä Endemol Shine Finlandin toimitusjohtaja Unne Sormuselle ja liittyy osaksi yhtiön Suomen johtoryhmää.

”Haluamme olla tulevina vuosina jatkamassa vahvojen kotimaisten tarinoiden nousua niin suomalaisten kuin ulkomaisten yleisöjen katsottavaksi. Endemol Shinen pohjoismaiset sarjat kuten Silta, Lilyhammer ja Beforeigners sekä kansainväliset tuotannot Peaky Blindersista Darkiin ovat hyviä osoituksia siitä kunnianhimosta, jolla yrityksessä suhtaudutaan draamatuotantoihin”, Malka kommentoi tiedotteessa.

”Max Malka on arvostettu ja luova tuottaja sekä kansainvälisesti verkostoitunut ammattilainen. Olemme erittäin iloisia saadessamme juuri hänet työkaveriksemme johtamaan laadukkaan kotimaisen käsikirjoitetun sisällön kehitystä”, kertoo Endemol Shine Finlandin toimitusjohtaja Unne Sormunen.

Endemol Shine Finland on osa maailman suurinta itsenäistä tuotantoyhtiöryhmää Endemol Shine Groupia. Endemol Shine Finlandin tuotantoihin Suomessa kuuluvat muun muassa Big Brother Suomi, Ensitreffit alttarilla, The Wall Suomi, Huvila ja huussi sekä Sohvaperunat.

Endemol Shine Finland kulkee tällä hetkellä mukavassa myötätuulessa.

Yhtiö kasvatti liikevaihtoaan viime vuonna 23,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Liikevaihto vuonna 2018 oli 7,85 miljoonaa euroa ja liiketulos 160 000 euroa. Tilikauden lopussa Endemol Shine Finland työllisti hieman vajaat 60 henkeä.

Lue lisää: Kotimaisen viihteen kulutus ja kysyntä kasvavat: ”Tuotantojen määrä on lisääntynyt kaikissa genreissä valtavasti”