Elintarvikeyhtiö Kraft Heinz in papumainoksen esittäminen kiellettiin Iso-Britanniassa sääntelyviranomaisen tuomittua se vaaralliseksi, kirjoittaa BBC.

Mainoksessa eri-ikäiset ihmiset käyttävät täysiä ja tyhjiä paputölkkejä rummuttaakseen rytmin musiikkikappaleelle.

Nyt Ison-Britannian mainonnasta vastaava viranomaistaho Asa on kuitenkin tuominnut mainoksen mahdollisesti vaaralliseksi ja päättänyt kieltää sen esittämisen. Sen mukaan paputölkin rummuttaminen voi johtaa viiltoihin sormissa ja käsissä.

Kieltoa ennen kolme televisionkatsojaa oli valittanut mainoksen kannustavan vaaralliseen toimintaan ja kuusi uskoi, että mainoksissa esitetyn toiminnan kopioiminen voisi olla lapsille vaarallista.

Asan mukaan kuluttajat eivät todennäköisesti olisi niin taitavia pyörittelemään paputölkkejä käsissään ja ilmassa kuin mainosta varten palkatut näyttelijät ja saattaisivat tehdä vaarallisia virheitä. Tämän lisäksi mainoksessa ei viranomaistahon mukaan ilmaista tarpeeksi selvästi, kuinka kuluttaja voi taata turvallisuutensa mainoskappaletta kotioloissa esittäessään.

Papuja mainostanut yhdysvaltalainen Kraft Heinz kiisti mainoksen synnyttämät mahdolliset riskit. Sen mukaan yrityksen internetsivuilla ja sosiaalisessa mediassa jakamat ohjeet tölkin muuttamisesta soittimeksi sisältävät vaiheen, jossa tölkin terävät reunat teipataan vahinkojen välttämiseksi.

Tämän lisäksi yritys vetosi siihen, ettei se missään vaiheessa mainostaan kehota laittamaan käsiä tai sormia paputölkin sisään.

Yritys sanoi kuitenkin pitävänsä turvallisuutta ensisijaisena asiana ja hyväksyi mainoksen saaman tuomion.

purkki

Lähde: Tekniikka&Talous