Tuotantoyhtiöt

M&M 10.6.2014 15:25 päivitetty 4.2.2016 10:42

Parikymmentä Ylen tv-työläistä siirtyy Aito Median ja Akun tehtaan uuteen yhtiöön

Creative Studios Finland vastaa tulevaisuudessa Uusi päivä -sarjan tuotannosta, minkä vuoksi 22 yleläistä siirtyy uuden työnantajan palvelukseen.

Tapahtumajärjestäjä Akun tehdas ja kasvuyritys Aito Media ovat perustaneet uuden tuotantoyhtiön Creative Studios Finlandin, joka vastaa ensi lokakuusta alkaen Ylen Uusi päivä -sarjan tuotantotyöstä.

Muutoksen seurauksena 22 Ylen työntekijää siirtyy tuotantoyhtiölle. Heidän sopimuksensa ja työehtonsa säilyvät ennallaan, vaikka työnantaja vaihtuu.

Uusi päivä muuttaa ensi vuoden kesällä Mediapolikseen, jossa Creative Studios Finland toimii. Mediapolis on Tampereella sijaitseva tarinankerronnan ja digiteollisuuden keskus.

Uuden päivän sisältösuunnittelu jää muutosten jälkeenkin Yleen, ja myös sarjan brändi säilyy yleisradioyhtiön omistuksessa.

"Uusi Päivä on onnistunut tavoittamaan merkittäviä yleisöjä televisiossa ja verkossa. Se on vuositasolla Yle Areenan merkittävintä sisältöä: Yle Areenan draamastarteista viidennes on Uuden päivän startteja. Haluamme kehittää sarjaa uuden kumppanin kanssa sisällöllisesti, ja muutto Mediapolikseen antaa tähän erinomaisen mahdollisuuden", sanoo Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén tiedotteessa.

Uuden päivän tuotantokumppania haettiin hankintalain mukaisella julkisella kilpailutuksella, jonka myötä Yle valitsi yhteistyökumppanikseen Creative Studios Finlandin.