Partio etsi kesällä järjestölleen uutta ilmettä avoimella suunnittelukilpailulla. Uudeksi ilmeeksi valittiin Kuisma Väänäsen ehdotus.

Mainostoimisto Wunderman Helsingissä AD:na työskentelevä Väänänen, 27, halusi luoda partiolle ilmeen, jossa on nuorekkuutta, värikkyyttä ja uskottavuutta samassa paketissa.

"Lähtökohtani uudelle visuaaliselle identiteetille oli ajatus yhdessä tekemisestä. Partiossa asiat tehdään yhdessä, harvoin mitään tehdään yksin. Uusi ilme viestii ilosta ja toiminnallisuudesta, mutta halusin samalla myös kunnioittaa partion perinteisiä arvoja. Ilmeen pitää olla uskottava myös esimerkiksi yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille", Väänänen kertoo työn taustoista Suomen Partiolaisten verkkosivuilla.

Uuden visuaalinen ilme tarjoaa Väänäsen mukaan helpot graafiset elementit, joita pystytään hyödyntämään erilaisissa materiaaleissa.

Uusi ilme otetaan virallisesti käyttöön vuoden 2016 alussa, mutta ensimmäiset materiaalipohjat lippukuntien käyttöön tuotetaan jo vuoden 2015 puolella.