Kaffe Bueno uusiokäyttää Pauligin Vuosaaren paahtimon kahvijätettä ja jalostaa siitä ainesosia kosmetiikkaa ja funktionaalisia elintarvikkeita varten.

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC sijoittaa varhaisessa vaiheessa oleviin start-up-yrityksiin, jotka toimivat ruoan tulevaisuuden parissa.

Kaffe Bueno ja PINC aloittivat yhteistyönsä noin vuosi sitten kokeilemalla Pauligin Vuosaaren paahtimon kahvinpurujätteen uusiokäyttöä.

Kahvintuotannon sivutuotetta käytetään nyt kosmetiikan ja funktionaalisten elintarvikkeiden raaka-aineena.

Pauligin Vuosaaren paahtimon kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Timo Tuukkanen kertoo paahtimon tutkineen vuosikausia eri tapoja kierrättää kahvijätettä. Toimivan vaihtoehdon löytyminen ilahduttaa.

”On ollut erittäin kiinnostavaa ja palkitsevaa olla mukana tässä edelläkävijäprojektissa, jossa kahvijäte saa uuden elämän”, Tuukkanen sanoo tiedotteessa.

Pauligilla on kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet, joiden saavuttaminen vaatii innovaatioita ja yhteistyötä. Kahvijätteen uusiokäytön testaaminen johti sopimukseen, jonka kautta Paulig on sijoittanut Kaffe Buenon liiketoimintaan.

”Haluamme tukea start-up-yrityksiä, joilla on strategisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia, ja Kaffe Bueno vastaa kaikkiin vaatimuksiin”, kertoo PINC:n johtaja Marika King.

Viime vuosina kahviin liittyvien tuotteiden määrä on ollut kasvussa. Valikoima kattaa kaiken funktionaalisista juomista ja elintarvikkeista kosmetiikkaan. Lisäksi uusia aluevaltauksia tehdään jatkuvasti.

Kaffe Buenon toimitusjohtaja ja perustajiin lukeutuva Juan Medina kertoo, että kasvuyrityksen tavoitteena on nousta merkittävään rooliin kasvavassa biotaloudessa sekä tuoda kahvin terveysvaikutukset suuren yleisön tietoon.

”Puhdasta Kaffe Bueno -öljyämme on jo saatavilla maailmanlaajuisesti kosmetiikkatuotteiden valmistamiseen, ja monikäyttöistä Kafflour-jauhoa voi käyttää, kun haluaa leipoa terveellisemmin.”

”Sijoitus mahdollistaa sen, että voimme laittaa isomman vaihteen silmään ja skaalata tuotantoamme vastaamaan kysyntään. Lisäksi voimme kiihdyttää uuden tuoteaallon kehitystä”, Medina kommentoi.

Kaffe Bueno ilmoitti hiljattain solmineensa kaupallisen sopimuksen sveitsiläisen Givaudanin Active Beauty osaston kanssa.

Kaffe Buenon toimitilat sijaitsevat Alfa Laval innovaatiokeskuksessa Kööpenhaminan ulkopuolella. Nyt yritys ryhtyy kasvattamaan tiimiään ja skaalaamaan toimintojaan.

Muut sijoittajat rahoituskierroksella ovat tanskalainen Vaekstfonden, kansainvälinen Agfood-sijoitusrahasto, pääomasijoitusyritys The Yield Lab sekä tanskalainen bisnesenkeli.