Mitä kaikkea vanhasta kahvipakkauksesta voisikaan saada aikaan? Se nähdään lähitulevaisuudessa, kun K-ryhmä n, Paulig in ja Globe Hope n yhteisen kiertotalouskokeilun tuotteet syntyvät.

Kuluttajat voivat osallistua kokeiluun palauttamalla vanhoja kahvipakkauksia kauppaan. Niitä kerätään kesäkuusta vuoden loppuun asti Nummelan, Lohja Lempolan, Karkkilan, Vihdin ja Veikkolan K-Supermarketeissa, joista tyhjät pakkaukset toimitetaan Globe Hopelle. Kerätyistä kahvipakkauksista valmistetaan kierrätystuotteita, jotka tulevat syksyn aikana myyntiin edellä mainittuihin K-Supermarketeihin sekä Pauligin ja Globe Hopen verkkokauppoihin.

Tavoitteena kahvipakkaukset 100-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista

"Olemme todella innoissamme keräyskampanjasta, sillä panostamme toiminnassamme K-ryhmän ja Globe Hopen tavoin kiertotalouteen. Olemme maailman ensimmäinen kahvialan toimija, joka on ottanut käyttöön uusiutuvat raaka-aineet tyhjiöpakkauksiin ja lisäämme jatkuvasti uusiutuvien materiaalien osuutta kahvipakkauksissamme. Tällä hetkellä osa Paulig-kahviemme pakkauksista on valmistettu yli 50-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista, minkä myötä pakkauksen hiilijalanjälkeä on saatu pienennettyä noin kolmannes. Tavoitteenamme on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki Pauligin kahvipakkaukset on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista, kasvipohjaisista materiaaleista", toteaa tiedotteessa Paulig-kahvien strategisesta pakkauskehitystyöstä vastaava Kati Randell.

Paulig on huomioinut vastuullisuustyön läpi kahviketjun.

"Kaikki kahvimme on hankittu vastuullisiksi varmennetuista lähteistä. Käytämme tuotteissamme vain Reilu Kauppa ja luomu- tai UTZ-vastuullisuussertifioitua kahvia sekä vastuullisiksi varmennetuista kumppanuushankkeista ostettua kahvia. Lisäksi paahdamme kaiken kahvimme Suomessa biokaasulla ja kannustamme kahvinjuojia ilmastotekoihin myös kotikeittiössä."

Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä kehitämme ja otamme käyttöön K-ryhmässä jatkuvasti uusia tapoja edistää kiertotaloutta sekä omassa toiminnassamme että asiakkaidemme arjessa. Suomalaiset ovat maailman kovinta kahvinjuontikansaa, ja nyt käynnistyvä kahvipakkauksien kierrätysyhteistyö on erinomainen esimerkki innovatiivisesta, asiakkaidemme arkeen vahvasti kytkeytyvästä kiertotalouskokeilusta”, sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala uskoo toimintatavan toimivuuteen.

"Saamme laittaa oman 16 vuoden kokemuksemme kierrätysdesignista tähän tiettävästi maailman ensimmäiseen, keskitettyyn kahvipakkausten kierrätysprojektiin", hän toteaa.

Kiertotalouspilottia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #kahvipakkauksenuusielämä ja #kahvipakkauskiertoon.