Paulig in ja TBWA\Helsingin yhteinen innovaatioprojekti, Paulig Muki, näyttäytyi ensimmäistä kertaa yleisölle kasvuyritystapahtuma Slush issa Helsingissä marraskuussa.

"Vastaanotto oli todella positiivista. On tietenkin totta, että Slushissa kohderyhmä on hyvin otollista. Ihmiset olivat yllättyneitä siitä, että muki ei tarvitse virtalähdettä, vaan käy kahvin voimalla", TBWA\Helsingin Vice President Juha-Matti Raunio kertoo M&M:lle.

Pauligin älykahvimuki kääntää lämpöenergian sähköksi. Sen kylkeen on integroitu e-paperinäyttö, joka saa virtansa kahvin lämpöenergiasta.

Muki on bluetooth-yhteydessä älypuhelimeen ladattavaan sovellukseen, jolla näytön sisältöä kontrolloidaan. Sovelluksen avulla ystävät voivat lähettää esimerkiksi kuvia suoraan toistensa mukeihin. Sisältö päivittyy näytölle, kun mukiin kaataa kuumaa kahvia.

Yhden mukin lämpöenergia riittää sisällön päivittämiseen noin viidestä kymmeneen kertaa. Mukiin voidaan tulevaisuudessa liittää muitakin toimintoja, kuten lähimaksamisominaisuus.

Pauligin älymuki on ollut suunnitteilla maaliskuusta 2013, mutta tuotantoon vienti on viivästynyt. Mukin piti olla myynnissä tänä syksynä.

"Vastaavaa ei ole tehty koskaan aikaisemmin. On kaksi eri asiaa tehdä prototyyppi kuin tuotantoon valmis tuote", Raunio sanoo.

Slushissa esillä ollut Paulig Muki oli toimiva versio, joka lähtee tammikuussa betatestaukseen. Paulig ja TBWA\Helsinki järjestivät testausta varten haun, johon osallistui 7 000 hakijaa.

"Valitsimme yli sata betatestaajaa ympäri maailman. Joukossa on vaikuttajia, kahvi-intoilijoita, tech-puolen porukkaa ja bloggaajia."

Mukin on tarkoitus olla myynnissä ensi keväällä.

"Hintaa emme ole vielä kommunikoineet Pauligin kanssa. Kaikki riippuu volyymeista", Raunio sanoo.