Elintarvikekonserni Paulig in tavoitteena on, että kaikki yhtiön ostama kahvi olisi vastuulliseksi varmennettua vuoden 2018 loppuun mennessä.

Tätä tavoitetta toteuttaakseen Paulig on käynnistänyt kumppanuushankkeita kahvin hankintamaissaan. Hankkeissa Paulig sitoutuu vuosiksi kyseisten alueiden kahvielinkeinon ja yhteisöjen kehittämiseen.

Paulig on nyt aloittanut yhdessä vientiyritysten kanssa yhteistyöhankkeet Kolumbiassa ja Nicaraguassa. Hankkeet tavoittavat noin 1 500 kahvitilaa.

Kumppanuushankkeissa Paulig käy yhdessä kahvinviljelijöiden kanssa läpi esimerkiksi kirjanpitoon tai kasteluveden ja lannoitteiden käyttöön liittyviä asioita, kertoo Paulig-kahvien hankintapäällikkö András Koroknay-Pál tiedotteessa.

"Kaikki hankkeet räätälöidään viljelijäyhteisön kanssa sopiviksi juuri kyseisen alueen paikallisiin tarpeisiin", Koroknay-Pál sanoo.

Yhteistyön tavoitteena on turvata kahvitilan kannattavuus, kahvin laatu ja toiminnan jatkuvuus. Yrittäjien lisäksi hankkeiden kautta on tavoitteena esimerkiksi tukea yhteisön lasten koulunkäyntiä. Jatkossa Pauligin Presidentti-kahvi on peräisin vain kumppanuushankkeisiin kuuluvilta toimijoilta.

Pauligin kumppaneita vastuullisuuslupauksen täyttämiseksi ovat muun muassa Coffee & Climate, Reilu Kauppa ja kahvinvientiyritykset. Konserni on perustajajäsen myös vuonna 2001 alkaneessa International Coffee Partners -hankkeessa, joka tavoittaa ja tekee yhteistyötä lähes 66 000 kahvinviljelijän kanssa.

Uusia hankkeita on Pauligin mukaan perusteilla myös Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan.

Artikkelia muokattu 27.9.2017 kello 15.29. Tarkennettu International Coffee Partnersin yhteistyötä viljelijöiden kanssa.