Pelastakaa Lapset -järjestön tavoitteena on tukea tänä vuonna yhteensä 25 000 lasta ja nuorta kotimaassa. Ehkäisevän tuen muotoja ovat muun muassa opiskelu- ja harrastustuki, verkossa tapahtuva lasten tukeminen sekä sporttikummi- ja tukiperhetyö.

THL:n vuonna 2016 julkaiseman Lapsiköyhyys Suomessa 2010-luvulla -tutkimusraportin mukaan yli 100 000 lasta elää Suomessa köyhissä perheissä. Köyhyys vaikuttaa lasten elämään ja tulevaisuuteen monin tavoin. Köyhistä perheistä lähtöisin olevilla lapsilla on muita suurempi riski syrjäytymiseen ja köyhyys myös usein periytyy.

Pelastakaa Lapset käynnisti Lahjaksi tulevaisuus -joulukeräyksen lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Keräyksen tarkoituksena oli kutsua suomalaiset auttamaan kotimaan köyhiä ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia.

Viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto Pelastakaa Lapset ry:stä kertoo, että järjestö voi keräyksen kautta tehdyillä lahjoituksilla tarjota pitkävaikutteista tukea köyhien perheiden ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille kotimaassa. Tämänkertainen keräys onnistyi yli tavoitteiden, sillä suomalaiset lähtivät sankoin joukoin auttamaan lapsiperheitä.

"Onnistuimme ylittämään tavoitteemme ja keräsimme joulun aikaan yli 1,7 miljoonaa euroa, joista valtaosa lahjoitettiin työhömme kotimaan vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten auttamiseksi. Olemme äärettömän kiitollisia kaikille, jotka osallistuivat joulukeräykseemme. Ihmisillä on Suomessa voimakas tahto auttaa heikossa asemassa olevia lapsia ja tämä näkyy nyt saavutetussa keräystuloksessa", Kuusisto kertoo tiedotteessa.

Mukana joulukeräystä oli tukemassa myös joukko tunnettuja suomalaisia. Tukijoihin lukeutuivat Aira Samulin, Esko Valtaoja, Mikael Gabriel, Krisse Salminen, Pekka Pouta, Edis Tatli, Ellinoora ja Mmiisas. Joulukeräyksen suojelijana toimi tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

Joulukeräyksen lahjoitusten avulla Pelastakaa Lapset auttaa lapsia tukemalla heitä muun muassa harrastuksissa ja opinnoissa.

"Kiitos joulukeräyksen tuottojen, tavoitteemme on tukea yhteensä 25 000 lasta ja nuorta kotimaassa tänä vuonna”, sanoo Kuusisto.