Kaliforniassa pääkonttoriaan pitävä Huuuge Games on ostanut suomalaisten mobiilipeliyrittäjien Tuomas Erikoisen ja Petri Räsäsen Double Star -pelistudion. Mobiilipelien pioneerikaksikko ehti pyörittää startupiaan alle vuoden, ennen kuin ostaja nappasi alalla kuulun tiimin yrityskaupalla itselleen.

Perustajatiimin Erikoinen tunnetaan muun muassa alkuperäisten Angry Birds -hahmojen luojana sekä perustamastaan Part Time Monkey -pelistudiosta, jonka pelejä on ladattu yli 50 miljoonaa kertaa. Räsäsellä on puolestaan taustallaan pääartistin ura Seriously-pelistudiossa, jossa hän suunnitteli muun muassa Best Fiends -pelin visuaalisen tyylin.

Kaksikon perustama Double Star keskittyy sekin mobiilipelien luomiseen. Yrityskauppa on jatkoa yhteistyölle, sillä Huuuge Games on toiminut studion kumppanina alkuvuodesta saakka. Yhtiö kiinnostui Double Starista, kun Räsäsen ja Erikoisen kehittämän Bow Land -mobiilipelin ensiversio eteni testijulkaisuun.

”Kun tammikuussa esittelimme Bow Land -pelin valikoituihin maihin, se veti puoleensa erittäin paljon yhteydenottoja erinäisiltä tahoilta, kuten julkaisijoilta ja sijoittajilta. Heistä parhaiten nousi esiin Huuuge Games. Heillä oli erittäin positiivinen asenne ja visiomme olivat yhtenäiset”, Erikoinen kertoo sähköpostitse.

Vuonna 2014 perustettu Huuuge Games toimii 12 maassa ja työllistää yli 600 pelialan ammattilaista. Se on kasvanut viime vuodet kovaa muun muassa yrityskaupoin: Double Starin hankinta on sille vuoden kolmas kauppa.

Toimitusjohtaja Anton Gauffinin mukaan yhtiö saa nyt Suomeen poikkeuksellisen tiimin.

"Suomi on ehdottomasti yksi maailman parhaista pelialan hubeista ja Double Star -tiimi kokonaisuudessaan on aivan poikkeuksellinen. Perustajat ovat osoittaneet kykynsä tehdä hitti-pelejä ja olemme vakuuttuneita, että mobiilipelaamisen seuraavat menestyspelit syntyvät myös jatkossa Suomessa. Me panostamme voimakkaasti studioiden kehittämiseen ja menestyksemme perustuu viime kädessä huippuosaajiin. Tämä tiimikeskeinen strategiamme on osoittautunut toimivaksi kerta toisensa jälkeen niin Puolassa, Israelissa, Saksassa kuin Yhdysvalloissakin. Odotamme tämän toimivan myös Suomessa, johon Double Star -studio antaa mitä parhaimmat lähtökohdat”, hän sanoo tiedotteessa.

Räsänen ja Erikoinen keskittyvät kaupan jälkeen yhä enemmän kasvavan Double Starin toiminnan ohjaamiseen, ja Double Star toimii Huuugen Helsingin tiiminä. Tällä hetkellä studiolla on kuusi työntekijää ja sen päätehtävä on Bow Land -pelin kehittäminen. Myöhemmin tavoitteena on luoda myös uusia pelejä, Erikoinen kertoo.

”Aikomuksenamme on jatkaa Bow Land -pelin kehitystä ja saattaa se maailmanlaajuisille markkinoille pian”, Erikoinen sanoo.

”En voi vielä kertoa tarkemmin pelin aikataulusta, sillä olemme "soft launch" -vaiheessa, jossa jatkamme pelin analysoimista ja iteroimme sitä.”