Filosofian maisteri Anna Malk on nimitetty Pellervo-Media Oy :n vastaavaksi päätoimittajaksi 1. kesäkuuta 2019 alkaen. Hän aloittaa yhtiön palveluksessa 1. toukokuuta. Malk siirtyy Pellervo-Mediaan Kotitalo-lehden päätoimittajan tehtävästä. Kotitalo on Isännöintiliiton asiakaslehti.

Pellervo-Median julkaisemia lehtiä ovat Kodin Pellervo, Maatilan Pellervo ja Eläin-liite, Oma PIHA sekä Osuustoiminta-lehti. Uusi päätoimittaja saa hoitoonsa yhtiön koko lehtiperheen. Pellervo-Media Oy on Osuustoimintakeskus Pellervo n omistama yhtiö, joka huolehtii Pellervon julkaisutoiminnasta.

"Yhtiön lehdet ovat Suomen aikakausilehtien klassikkoja, joiden juuret menevät 120 vuoden taakse Pellervon perustamiseen vuoteen 1899. Lehtien toiminnallinen ydin on siinä, että ne tukevat suomalaisten ihmisten menestymistä ammateissaan, toimissaan ja askareissaan", Pellervo-Median toimitusjohtaja Sami Karhu sanoo tiedotteessa.

Anna Malk kertoo odottavansa tehtävää innolla:

"On kunnia-asia päästä kehittämään lehtiperhettä, jolla on näin pitkät ja vahvat juuret suomalaisessa elämänmenossa. Mediakenttä on nyt nopeassa muutoksessa, ja on hienoa lähteä asiantuntevan porukan kanssa pohtimaan, miten palvella lukijoita tulevaisuudessa entistäkin paremmin."

Malk kertoo M&M:lle aikovansa uudessa työssään ensin tutustua tuotteisiin ja konsepteihin, prosesseihin ja tavoitteisiin ennen konkreettisten tulevaisuudensuunnitelmien tekemistä.

”Vähän olen päässyt toki lehtiä selailemaan ja minulla on monenlaisia ajatuksia. Mitään kovin konkreettista en kuitenkaan halua sanoa, ennen kuin olen perehtynyt kunnolla kaikkien viiden julkaisun tekemiseen ja nähnyt, millä mallilla asiat ovat ja mitä tuomista minulla niihin on. Varmasti sekä printin että verkon puolella tulee tapahtumaan”, hän sanoo.

Vastaavana päätoimittajana vuosikymmenen ajan toiminut Teemu Pakarinen jatkaa yhtiön palveluksessa erityistehtävissä kunnes jää eläkkeelle vuoden 2020 alussa.