Kisat

M&M 2.3.2016 15:38 päivitetty 3.3.2016 16:07

Perch-jakkara voitti Finnish Design Shopin -muotoilukilpailun

Handout

Salla Luhtaselan ja Wesley Waltersin verkkomyyntiin sopiva jakkara voitti FDS Award -kisan. Kisaan lähetettiin 557 työtä.

Verkkokauppa Finnish Design Shopin ensimmäistä kertaa järjestämän FDS Award -muotoilukilpailun voittajat on valittu. Kilpailun voitti Salla Luhtaselan ja Wesley Waltersin suunnittelema Perch-jakkara. Palkinnon suuruus on 7000 euroa.

Aalto-yliopistossa opintojaan viimeistelevä voittajakaksikko osallistui kilpailuun kolmella eri työllä, joista jokainen oli potentiaalinen voittajatyö. Perch-jakkara oli näistä parhaiten juuri verkkomyyntiin sopiva.

"Olemme todella iloisia, että voimme olla auttamassa tätä poikkeuksellisen lahjakasta parivaljakkoa eteenpäin urallaan. Toivomme, että palkinto siivittää tuotteet valmistukseen asti", sanoo Finnish Design Shopin toimitusjohtaja ja tuomariston jäsen Teemu Kiiski tiedotteessa.

Kiisken mukaan kilpailun taso oli kova, ja siihen osallistuttiin yhteensä 557 eri kilpailutyöllä.

Toisen palkinnon sai V Sawhorse -pukkijalka suunnittelijoinaan espanjalaiset Stefano Ciurlo Walker ja Aurora Armental Ruiz (ESTAR).

Kolmannen palkinnon sai Mika ja Julie Tolvasen (Studio Tolvanen) suunnittelema Wood Dish Rack -kuivausteline.

"Kaikkia voittaneita töitä yhdistää oivaltavat rakenteelliset ratkaisut, joilla tuotteesta on saatu kevyt ja vähän tilaa vievä, vähentämättä tuotteen esteettisyyttä ja käytännöllisyyttä. Se on edellytys verkkokaupassa helposti myytävälle tuotteelle", kertoo Finnish Design Shop.

Voittaneet työt ovat kaikki valmistettu puusta, mikä kertoo osaltaan puusta valmistettujen kilpailutöiden suuresta määrästä. Lähtökohtaisesti kilpailuun ei etsitty tietystä materiaalista valmistettuja tuotteita, mutta Kiisken mukaan puu on tekemässä selvästi paluuta vakavasti otettavana materiaalina.

Voittajatyöt valinneeseen tuomaristoon kuuluivat: Torbjørn Anderssen (Anderssen & Voll), Teemu Kiiski (Finnish Design Shop), Joanna Laajisto (Joanna Laajisto Creative Studio), Teemu Suviala (Collins:) ja Espen Voll (Anderssen & Voll). Juryn jäsen Ilkka Suppanen ei osallistunut palkittujen töiden lopulliseen valintaan.

FDS Award on kaikille avoin muotoilukilpailu, jossa tehtävänä on suunnitella kodin tuote, joka sopii hyvin verkkokaupassa myytäväksi. Kilpailun järjestäjä Finnish Design Shop haluaa kilpailulla kannustaa uusien ideoiden kaupallistamista sekä tasoittaa tuotteen tietä ideasta kaupan hyllylle.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Mainonta

19.02.2018 13:42

CNN jakaa Donald Trumpille uusia iskuja

Omena on omena, vaikka joku väittäisi sen olevan banaani, muistutti CNN mainonnassaan viime syksynä. Nyt kampanjaan on tehty sivaltavaa jatkoa.