TELEVISIO

25.4.2013 10:01 päivitetty 4.2.2016 10:32

Perussuomalaisten Saarakkala: Ylen ohjelmamainonta järkyttää lasten mieliä

Kuva:Matias Turkkila

Vesa-Matti Saarakkala on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän ihmettelee Yleisradion nykyistä tv-ohjelmamarkkinointia.

Perusssuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala päivittelee Ylen toimintaa. Saarakkalan mukaan Ylen ohjelmamarkkinointi, eli omalla kanavalla esitetyt viihdeohjelmien puffit ja trailerit vaarantavat lasten kehityksen. Saarakkalan mukaan trailerit sisältävät lasten mieltä järkyttävää sisältöä.

"...mikäli sarjojen esitysajan ulkopuolella yleisradion kanavilla esitetään ohjelmamainoksia, joissa on lapsille sopimatonta materiaalia kyseisistä sarjoista. Tällöin syntyy suuri riski siitä, etteivät lasten vanhemmat ole kykeneviä suojaamaan jälkikasvuaan lasten mieltä järkyttävältä sisällöltä", järkeilee Saarakkala.

Saarakalla kysyy hallitukselta: "Onko hallitus tietoinen riskeistä, mitä yleisradiolla esitettävien amerikkalaisten populaarikulttuurisarjojen ohjelmamainokset aiheuttavat lasten tasapainoiselle kehitykselle ja onko hallituksella valmiutta muuttaa kuvaohjelma- tai yleisradiolakia alaikäisten suojelemiseksi esimerkiksi väkivaltaisilta tai seksistisiltä ohjelmainoksilta?"

Saarakkala kirjoittaa blogissaan, ettei puolueen välikysymykset ole vielä johtaneet muutoksiin.

"Oikeutetut välikysymyksemme eivät ole horjuttaneet kaikki pyhät ideologiset rajat häpäisevää hallitusta, mutta ne ovat muokanneet maaperää suuremmalle tervehdyttävälle muutokselle, joka toivottavasti on vielä koittava."

 

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö