Suomalaissyntyinen naisten vaate- ja asustetehtailija Peter Nygård on haastanut Alma Median ja A-lehdet oikeuteen. Haasteet on jätetty oikeuteen Los Angelesissa lokakuun lopussa. Los Angeles Superior Court -tuomioistuimen nettisivuilla on kaksi haastetta.

Haasteet liittyvät Katsossa ja Iltalehdessä julkaistuihinNygårdia käsitteleviin artikkeleihin. Iltalehden artikkelissa käsiteltiin hurjaa menoa Nygårdin Bahaman huvilalla.

– Haastateltavina oli filmitähtiä, kuten Jessica Alba, jotka olivat kuvaamassa elokuvaa Nygårdin huvilalla. Teimme jutun kanssa huolellista työtä, sanoo Iltalehden vastaava päätoimittaja ja kustantaja Kari Kivelä.

Ensimmäisessä jutussa vastaajaksi on A-lehtien lisäksi merkitty freelance toimittaja Timo Uusi-Kerttula. Toisessa haasteessa vastaajiksi on merkitty Alma Median lisäksi Iltalehti, ja free-toimittaja Kirpi Uimonen.

Uimonen ja Uusi-Kerttula kirjoittavat Los Angelesista suomalaisiin medioihin.

– Kun puhutaan oikeudellisista asioista niin aina on syytä suhtautua vakavasti. Meillä on vastaus työn alla. Pitää kuitenkin muistaa, että nyt on kyse vasta haasteesta, sanoo Kivelä.

Nygård tunnetaan kansainvälisenä playboyna. Hän on aiemmin haastanut Linda Lampeniuksen ja Allerin oikeuteen halventavista väitteistä ja vaatinut miljoonien eurojen korvauksia.

Ainakin yksi Alleria vastaan nostettu haaste tyssähti Entertainment Law Digestin mukaan Los Angelesilaisessa valitustuomioistuimessa.

Tuomioistuimen mukaan yksi ainoa 7 päivää -lehden kalifornialainen tilaaja ei anna paikalliselle tuomioistuimelle toimivaltaa suomalaisen henkilön Suomessa ja suomen kielellä esittämän, väitetyn kunnianloukkauksen käsittelemiseen.