Lääketeollisuus ry :n viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikön tehtävään on valittu Petra Tirkkonen. Hän aloittaa uudessa työssään 7. elokuuta.

Tirkkonen on työskennellyt yli 15 vuotta terveys-, organisaatio- ja vaikuttajaviestinnän parissa. Ennen Lääketeollisuutta hän vastasi neljä vuotta Cocommsin terveys- ja vaikuttajaviestinnän alueista.

"Uudessa tehtävässä yhdistyvät vaikuttajaviestinnän ja muun viestinnän tehtävät, koska sitä on laajennettu myös yhteiskuntasuhteisiin. Lääketeollisuus on toimialana todella kiinnostava. Myös sote-keskustelu antaa alalle mahdollisuuksia positioida itseään uudella tavalla", Tirkkonen kertoo M&M:lle.

Tirkkosen mukaan moni hänen Cocommsin asiakkuuksistaan edusti lääketeollisuutta.

"Olen jo tehnyt jäsenyritysten parissa töitä ja sitä kautta koen, että minulla on tälle yhteisölle annettavaa."

Lääketeollisuus ry:ssä hän odottaa eniten pitkäjänteistä työtä eri järjestöjen ja sidosryhmien kanssa.

"Tavoitteena on heti alusta alkaen lähteä miettimään toimialan strategiaa sille, miten näymme ja kuulumme yhteyskunnassa. Ensimmäisiä tehtäviäni on miettiä, millainen se äänensävy tulee olemaan", Tirkkonen kertoo.

Lääketeollisuus ry on Suomessa toimivan, tutkivan ja uusia lääkkeitä kehittävän lääketeollisuuden elinkeinopoliittinen yhdistys, johon kuuluu 40 jäsenyritystä.