Jauheliha on perinteisesti pakattu suojakaasuun ja muoviseen laatikkoon. Helmikuussa kauppojen hyllyille ilmestyy uudenlaiseen vakuumipakkaukseen pakatut jauhelihat, kun lihatalo Atria lanseeraa innovaationsa.

Atrian ja Packdesign ID :n kehittämä pakkaus on jauhelihan kokoinen, suojakaasuton ja sisältää "avauslipareen", jonka ansiosta pakkauksen avaamiseksi ei tarvita saksia.

Maailman mittakaavassa vakuumipakattu jauheliha ei ole ennenkuulumatonta. Innovaatiossa merkittävää on kuitenkin sen käyttömukavuus, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Uusi pakkaus säästää tilaa kuljetuksissa, kauppojen ja jääkaappien hyllyillä sekä roskakorissa. Atrian mukaan pakkaukseen on käytetty puolet vähemmän materiaalia kuin muihin markkinoilla oleviin jauhelihapakkauksiin. Pakkaus ei sisällä suojakaasua, mikä mahdollistaa pidemmän myyntiajan, yhtiö lupaa.

Atria tuottaa itse pakkaukset, ja uusi pakkaus on mallisuojattu.

"Oli valtavan innostavaa päästä mukaan tällaiseen uraauurtavaan projektiin jossa etsittiin aidosti uniikkia pakkausratkaisua tuoteryhmään, jossa pakkaus on ollut hyvin pitkään saman tyyppinen kaikilla toimijoilla", kertoo Packdesign ID:n päämuotoilija ja toimitusjohtaja Maija Olkkonen-Seppo tiedotteessa.

"Uusi pakkaus tuo Atria-brändille ja tuotteille erottuvuutta ja kilpailuetua."

Jauhelihapakkaus on jatkoa Atrian ja Packdesign ID:n yhteistyölle, jonka tuloksena yhtiöt esittelivät vuonna 2014 leikkelepakkauksen.