Televisio

17.7.2013 13:32 päivitetty 4.2.2016 10:33

Pientä pintaremonttia ja Kalajoen Hiekat siirtyvät Suomessa toimintansa aloittavalle Eyeworksille

Nordisk Film TV Finland siirtyy Suomessa toimintansa aloittavalle kansainväliselle tuotantoyhtiölle Eyeworksille.

Tv-tuotantotalo Eyeworks aloittaa toiminnan Suomessa Eyeworks Finland Oy:nä. Yhtiön omistajat ovat kansainvälinen Eyeworks Group sekä yhtiön kotimainen operatiivinen johto.

Matila Röhr Nordisk Oy:n tv-toiminnot, eli Nordisk Film TV Finland, siirtyy Eyeworks Finlandille.

Siirto on osa MRP Matila Röhr Productionsin omistajapohjan siirtymistä täysin kotimaiseen omistukseen ja nimen muutosta Matila Röhr Nordiskista takaisin Matila Röhr Productionsiksi.

Nordisk Film TV Finland tunnetaan ohjelmistaan Pientä pintaremonttia, Ylläs, Kalajoen Hiekat, Kotia Kohti ja Love Connection.

Nordisk Film TV Finland on myös tuottanut suomalaisille tv-kanaville kansainvälisiä formaatteja, joihin kuuluvat muun muassa Biisikärpänen, Koko Suomi Leipoo, Kuka Oikein Olet, Suomen Surkein Kuski sekä Kaksi julkkista ja yhdet häät.

Eyeworkds Finlandin toimitusjohtajaksi on nimitetty Antti Väisänen.

"Eyeworksilla on vahva asema Pohjoismaissa (Ruotsi, Tanska ja Norja) ja laajentumalla Suomeen voimme muodostaa vahvan luovan yhteisön kaikissa pohjoismaissa. Kansainväliset Eyeworks-formaatit kuten I Know What You Did Last Friday (Mitä tuli tehtyä), Obese (Hurja Painonpudotus), Celebrity Splash (Splash!) sekä Reality Queens of the Jungle (Viidakon Tähtöset) ovat olleet menestyksiä suomalaisessa televisiossa", kertoo Eyeworks Groupin toimitusjohtaja ja perustaja Reinout Oerlemans.

Eyeworksilla on toimintaa Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan lisäksi Alankomaissa, Belgiassa, Saksassa, Sveitsissä, Argentiinassa, Chilessä, Brasiliassa, Espanjassa, Portugalissa, Yhdysvalloissa, Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. Konserni tuottaa tv-ohjelmia yli 100 kanavalle ja työllistää yli 1500 henkilöä.