Pikaruokaketju KFC hyppäsi kryptovaluuttojen kelkkaan. Ketjun ravintoloista pystyi Kanadassa ostamaan rajoitetun ajan erityisen Bitcoin Bucket -annoksen, jonka sai maksaa ainoastaan – no, bitcoineilla.

Bitcoin-annoksessa oli 10 kanapalaa, ranskalaiset, keskikokoisen lisukkeen, kastikkeen ja kaksi dippiä. Annoksen hinta oli 20 Kanadan dollaria vastaava summa bitcoineina.

Kotiinkuljetettavalla annoksella oli oma kampanjasivu, joka tarjosi kiinnostuneille myös bitcoin-laskurin. Tarjous ei ole KFC:n mukaan enää voimassa.

The Register laski annoksen kuluja, ja totesi ettei siinä ole mitään järkeä, bitcoin kun on oikeasti nykyisellään varsin kehno tapa maksaa pikaruoka-annoksen kaltaisia ostoksia.

Maksun läpi menemistä joutuu odottamaan yli 100 minuuttia, ja siirron kulut voivat maksaa yli 50 dollaria eli suurinpiirtein triplasti annoksen hinnan verran. Maksua odotellessa ehtii Kanadan kokoisessakin maassa ajaa lähimpään ravintolaan hakemaan annoksensa, ja todennäköisesti koko urakkaan menee vähemmän rahaa.

Tämä alleviivaa bitcoinin huonoutta maksuvälineenä. Saman huomasi pelipalvelu Steam, joka luopui bitcoin-maksuista viime vuonna.

Lähde: Tivi