Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) käynnistää selvityksen, jonka tarkoitus on tiukentaa kuluttajaluottojen markkinoinnin sääntelyä. Tämän pitäisi ehkäistä ennalta ylivelkaantumista.

Eduskuntaan on ensin lokakuussa tulossa esitys, joka kiristäisi kulutusluottojen korkosääntelyä myös yli 2000 euron luotoissa. Tämän esityksen tarkoituksena on tukea terveempiä luottomarkkinoita.

Yksi lisäkeino tarttua ylivelkaantumiseen on puuttua aggressiiviseen markkinointiin. Maksuhäriömerkinnät ovat yleistyneet voimakkaasti.

"Pidän tärkeänä, että luottomarkkinat toimivat niin, että jokaista luottotuotetta markkinoidaan maltillisesti, läpinäkyvästi ja siten, että kuluttaja saa markkinoinnista selvästi tiedot tuotteesta", Häkkänen totesi maanantaina oikeusavun 20-vuotisjuhlatilaisuudessa Helsingissä.

Oikeusministeriö aloittaa selvityksen, jonka tarkoitus on tiukentaa kuluttajaluottojen markkinoinnin sääntelyä. Selvitystyö käynnistyy, kunhan pikaluottojen ehtojen kohtuullistamista koskeva esitys on saatu eduskunnan käsiteltäväksi.

Tarkoitus on kartoittaa luottojen markkinointia ja siihen liittyviä ongelmia. Mukana selvityksessä ovat keskeiset viranomaiset ja sidosryhmät.

Talouselämä-lehden kokoamien tietojen mukaan kulutusluottoja myöntävät yritykset ovat erittäin kannattavia. Yritysten nettotulokset ovat jopa yli 40 prosenttia liikevaihdosta.