Onnibusin catering-tarjoilu kohdentuu yrityksen mukaan Helsingin ja Jyväskylän väliä kulkevan F4-vuoron Joutsan ja Lahden väliselle osuudelle.

Tarjoilu toteutetaan maanantaista sunnuntaihin kahdella lähdöllä suuntaansa. Vuorot lähtevät Helsingistä 12:30 ja 18:00 sekä Jyväskylästä 10:30 ja 15:30.

Onnibus pilotoi palvelua elokuun alussa kyseisellä reitillä selvittääkseen, onko linja-autossa matkustavilla kiinnostusta tälle palvelulle. Onnibus.com in kaupallinen johtaja Petteri Rantala kertoo, että catering-tarjoilu on pilotin perusteella toivottu lisä yrityksen palvelukonseptiin.

"Helsinki-Jyväskylä-matkalla nauttii mielellään jotakin, etenkin jos on lähtenyt matkaan suoraan töistä", Rantala kertoo tiedotteessa.

Uudistuksella ei ole vaikutusta matkalippujen hintoihin. Lisäksi asiakkaat saavat ottaa kyseisille vuoroille mukaansa omia eväitään entiseen tapaan.

Tarjoiluvaunu kiertää OnniBusin kaksikerrosbussissa sekä ala- että yläkerrassa. Tarjolla on pientä purtavaa, kuten sämpylöitä, voileipiä, suklaapatukoita ja pähkinöitä sekä kahvia, mehua ja alkoholittomia virvoitusjuomia.

Onnibusin mukaan tuotevalikoima saattaa vaihdella yrittäjän mukaan. Esimerkiksi sairastapauksessa palvelua ei ole tarjolla.

Onnibus teki huhti-joulukuun 2017 kattavalla tilikaudella 24 miljoonan euron liikevaihdon. Tulos ennen veroja oli 1,2 miljoonaa euroa.