Mobiili

M&M 10.6.2015 13:08 päivitetty 4.2.2016 10:57

Pitkätkin videot kiinnostavat mobiilissa - videomainokset pitää räätälöidä

Spotify

Älypuhelinkäyttäjät tahtovat räätälöityjä mainoksia mobiilivideoihin.

Videoiden katseleminen mobiililaitteilla on vahvassa kasvussa eri puolilla maailmaa, kerrotaan IAB US:n ja OnDevice Researchin kyselytutkimuksessa.

Mukana tutkimuksessa oli älypuhelinkäyttäjiä 24 maasta, myös Suomesta.

Tutkimukseen vastanneista 58 prosenttia katseli päivittäin lyhyitä mobiilivideoita. Myös pitkät mobiilivideot kiinnostivat, sillä yli viisiminuuttisia videoita katseli 36 prosenttia vastaajista.

Räätälöityjä mainoksia, kiitos

Mobiilivideoiden mainokset ovat juurtuneet älypuhelinkulttuuriin hyvin, osoittaa selvitys. Valtaosa kyselyyn vastanneista nimittäin katselee mieluummin mainoksia sisältävää videosisältöä ilmaiseksi kuin maksaa mainoksettomasta sisällöstä.

Vastaajista 82 prosenttia kertoo kuitenkin haluavansa räätälöityä mainontaa videosisältöihin räätälöimättömän sijaan. Myös suomalaisista osallistujista 83 prosenttia kannatti mainosten räätälöintiä.

Eniten älypuhelinkäyttäjät kaipaavat mainoksia, jotka liittyvät katsotun videon aihepiiriin. Myös suosikkibrändeihin, selailuhistoriaan tai hiljattain katseltuihin videoihin perustuva videoiden räätälöinti oli käyttäjien mielestä sopivaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö