Yahoo on ensimmäinen suuri hakukonepeluri, joka lähtee podcast-peliin. Maanantaina avatulta sivustolta voi etsiä ja tilata podcast-lähetyksiä. Suomessa podcast ehti ensimmäiselle mainoskatkolleen.

Yahoon hanke on samalla uusin esimerkki hakukoneiden pyrkimyksestä laajentaa multimediapalvelujaan.

Podcastit eli äänitiedostot joita kuulijat voivat tilata mp3-laitteilleen ovat olleet viime kuukausien kuumin nouseva media. Ilmaisina jaettavien podcast-lähetysten ansaintalogiikka perustuu mainoksiin.

Ensimmäisenä brittiläisenä radioasemana Virgin aloitti podcast-lähetyksensä jo keväällä. Sittemmin myös BBC on lähtenyt peliin mukaan.

MTV mainosti podcastissa

Elokuusta asti podcasteja lähettänyt viihdelehti Stara.fi julkaisi viime perjantaina ensimmäisen kotimaisen podcastin, jossa oli mainoskatkot. Mainoskatkolla MTV-musiikkikanava kokeili podcast-mainontaa.

– Tulevaisuudessa podcastien mainoskatkot tulevat olemaan arkipäivää. Tähän mennessä kuulijoiden palaute mainoskatkoista on ollut positiivista, Stara.fi:n päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

Ohjelmatarjonnassa Suomen suurin podcast-toimija on Yle. Yleisradion syksyn kokeilussa ladattavaksi tarjotaan valikoima asia-, ajankohtais- ja keskusteluohjelmia.

Yle panostaa asiaan

Ylen kanavista pääosassa ovatasiapitoiset Radio 1, Radio Peili ja YleQ. Radio 1:n uusi Musiikin mestareita -sarja ilmestyy viikoittain pelkästään internetissä. Lisäksi ykkönen tarjoaa podcastina muun muassa Juha Kulmasen julkisen sanan, radiodokumentteja ja Tieteen akateemikot -sarjan.

YleQ:n puheohjelmista podcasting-muodossa ovat tarjolla Miten minusta tuli minä, Eve Mantu, Markku Heikkinen ja Kino Kangassalo.

Radio Peili tarjoaa laajan paletin uutis- ja ajankohtaisohjelmia Ykkösaamusta lehtikatsauksiin ja Maailmanpolitiikan arkipäivästä Lauantaivieraaseen.

Radio Suomen klassikoista podcast-muotoon ovat kääntyneet Kansanradio ja Luontoilta. YleX näyttäytyy uudessa audiomediassa YleX Tänään -ohjelman muodossa.

Ylen hauskin podcast on stereotesti ja surround-stereotesti, joilla voi kokeilla stereoidensa ja surround-laitteistonsa toimivuuden.