Pandatalosta tulee kaksiosainen: toisella puolen rakennusta sijaitsevat ravintola ja muut asiakastilat. Toiselle puolen taloa asettautuvat asumaan Kiinasta saapuva jättiläispandapariskunta. Kyseessä ovat ainoat pandat koko Pohjoismaissa.

Helsingissä ja Oulussa toimiva suunnittelutoimisto Pinto Design suunnittelee Pandatalon asiakastilat. Tilasuunnittelussa tärkeintä on ollut suunnitella pandoille koti Eläinpuiston asiantuntijoiden kanssa.

Pandat kuulevat ihmistä laajemmin sekä matalalle että korkealle resonoivat äänet, joten akustiset elementit ovat tärkeässä roolissa niiden viihtyvyyden kannalta. Myös valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Ähtäri Zoo Pandataloon luodaan skandinaavinen ja harmoninen tunnelma muun muassa luonnonmateriaaleja käyttämällä.

"Paikallisen designin käyttö on uniikkia muihin maailman pandataloihin verrattuna. Talon uskotaan tuovan vierailijoille kaikkia aisteja huomioivan hyvän olon. Vaikka sisustus onkin vahvasti suomalainen, tuodaan Pandataloon äänimaailmaa pandojen kotiseuduilta: sisätiloissa kuullaan esimerkiksi Kiinan vuoristojen luontoääniä”, Pinto Designin toimitusjohtaja Jukka Tuhkanen kertoo tiedotteessa.

Pandatarhan suunnittelussa on mukana monikansallinen asiantuntijaryhmä, jossa on mukana myös erittäin kokeneita panda-asiantuntijoita Kiinasta.