Kun Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden, poika saunoo. Kiuasvalmistaja Harvia tarttui perinteeseen yhteistyössä Revoltin kanssa lahjoittamalla jokaiselle tuoreen maailmanmestarijoukkueen pelaajalle uusimman ja edistyksellisimmän sähkökiukaansa. Kiukaat toimitetaan pelaajasankareille tuoreeltaan loma-aikaan eli ”parhaaseen kotimaiseen sauna-aikaan”, kuten Harvian tiedotteessa sanotaan.

Voittoisan MM-finaalin jälkeen Revoltti Experience n luova johtaja Mika Haikonen pohti, että pojat tekivät sellaisen tempun, että koko kultajoukkue pitää saada saunomaan.

”Ryhdyttiin tuumasta toimeen ja maailmanmestari Kevin Lankinen kävi toimistollamme vastaanottamassa koko Leijona-joukkueen puolesta asiakkaamme Harvian lahjoittamat uutuuskiukaat”, Haikonen kertoo.

Harvia Oy:n markkinointijohtaja Sami Linna kuvailee tiedotteessa, että urheilu ja saunominen kuuluvat perinteisesti yhteen niin juhlan kuin murheenkin hetkellä ja saunomien on myös harjoittelu- ja ottelukaudella osa rentoutumista ja suorituksesta palautumista.

”Luonnollisesti juhlahetkillä sauna ja merkittävät saavutukset ovat saumattomasti yhtä”, hän sanoo.

Linnan mukaan Harvia halusi lahjoituksellaan kiittää leijonapelaajia upeista hetkistä, jotka joukkue tarjosi koko Suomelle

”Jääkiekon maailmanmestaruus kosketti kaikkia suomalaisia. Saunominen on osa meitä kaikkia suomalaisia. Näiden upeiden asioiden yhdistäminen oli monella tavalla itsestäänselvyys”, Linna tunnelmoi.

Kiukaiden lahjoitus pelaajille aloitettiin torstaina aamupäivällä. Pelaajiston edustajana lahjoituksen otti vastaan joukkueen maalivahti Kevin Lankinen.

”Tämä oli erittäin mieluinen yllätys. Tykkään saunoa todella paljon, ja on hienoa, että myös koko joukkue pääsee näin nauttimaan Harvian palkinnosta. Pari viikkoa sitten tuli saunottua todella paljon, se oli kyllä aika oleellinen osa mestaruusjuhlia”, maailmanmestari Lankinen kommentoi.

”Nyt on hyvä syy viedä Poika saunaan vielä kerran”, Lankinen sanoo Harvian julkaisemalla videolla.

Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä. Harvian liikevaihto vuonna 2018 oli 61,9 miljoonaa euroa, liikevoitto 9,4 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 10,9 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 400 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Virossa. Keski-Suomessa Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.