Suomalainen langattomaan sykkeenmittaukseen liittyvien laitteiden valmistaja Polar solminut maailmanlaajuisen yhteistyösopimuksen kilpakuljettaja Valtteri Bottaksen kanssa.

Polarin ja yrityksen tuotteita jo vuosia käyttäneen Bottaksen kumppanuus tuo kaksi suomalaista huipputekijää virallisesti yhteen. Ensikosketuksensa Polariin Bottas sai lapsena omilta vanhemmiltaan.

”Vuosia sitten he antoivat minulle lahjaksi ensimmäisen Polar-kelloni, jotta voisin tehostaa treeniäni ja suorituskykyäni, ja tällä tiellä olen edelleen”, Valtteri Bottas kertoo tiedotteessa.

Polar Electron toimitusjohtajan Tomi Saarion mukaan yhteistyösopimuksen solmiminen Bottaksen kanssa oli yritykselle hyvin luontevaa juuri pitkän yhteisen matkan johdosta.

”Makea juttu tässä on se, että Valtteri on oikeasti käyttänyt Polarin tuotteita pienestä pitäen ja harjoitellut niiden kanssa matkallaan maailman huipulle, jonne hän on myös päässyt. Kyse ei siis ole mistään puffista, vaan tämä on ihan tosijuttu”, Saario kertoo M&M:lle.

Vaikka Polarin ja Bottaksen suhde alkoikin lahjasta jo vuosia sitten, virallinen yhteistyö kehittyi nopeasti viime kuukausien aikana, kertoo Bottaksen manageri Ville Ahtiainen.

”Olemme Polarin kanssa pitäneet tiiviisti yhtä jo usean vuoden ajan, joten oli helppo edetä asioissa, kun oli tutut kasvot ja luottamus toisiin jo olemassa. Kun ajatus isommasta yhteistyöstä syntyi, pääsimme ennätysajassa eteenpäin ja palaset loksahtivat paikoilleen nopeasti, mikä kertoo myös loistavasta tiimihengestä”, Ahtiainen taustoittaa M&M:lle.

Bottakselle itselleen Polar on yhteisen historian ohella mieluinen kumppani myös siksi, että yrityksen tuotteet auttavat häntä huippu-urheilijan arkeen kiinteästi liittyvässä harjoittelussa.

”Polar tarjoaa yksinkertaisesti parasta ja tarkinta syketeknologiaa, puhumattakaan loistavista treeni- ja palautumisominaisuuksista, jotka antavat todella paljon lisätietoa treenieni jokaisesta osa-alueesta. Olen todella innoissani, että olemme vihdoin virallisia kumppaneita”, iloitsee Bottas.

Polar on maailman ensimmäisen puettavan sykemittarin kehittäjä ja yrityksen lähestymistapa harjoitteluun ja liikuntaan on vahvasti tieteellinen muun muassa omien tutkimusten kautta.

Systemaattinen ja kurinalainen harjoittelu on tärkeä asia myös F1-kuljettajalle.

”Kaikki eivät välttämättä tule aina ajatelleeksi, kuinka kovaa ja määrätietoista fyysistä harjoittelua vaaditaan, jotta pääsee kilpa-autoilussa huipulle”, toteaa Tomi Saario.

Aitous on tärkeää

Manageri Ville Ahtiainen kertoo keskustelleensa aikoinaan Bottaksen kanssa siitä, millaisia asioita hän arvostaa ja minkälainen esikuva ja roolimalli hän haluaa olla.

”Aika nopeasti kävi selväksi, että kaiken pitää olla aitoa ja jokaisen yhteistyön takana pitää olla yhteiset arvot. Valtterin kohdalla voidaan hyvin puhua vastuullisesta vaikuttajasta”, Ahtiainen kertoo M&M:lle.

Yhteistyöhön sisältyy muun muassa yhdessä Bottaksen kanssa toteutettavia blogisisältöjä ja harjoitteluun liittyvää materiaalia, kuten erilaisia vinkkejä ja ohjelmia, jotka julkaistaan Polarin digitaalisissa kanavissa.

Bottas on paitsi menestynyt kilpa-ajaja, myös seurattu vaikuttaja. Hänellä on Instagramissa noin 1,5 miljoonaa seuraajaa ja Twitterissä 603 200 seuraajaa. Lisäksi F1-sarja on kansainvälisesti laajalti seurattu kilpasarja.

Aiemmin muun muassa triathlonistien kanssa yhteistyötä tehneelle Polarille yhteistyö Bottaksen kanssa onkin mahdollisuus tavoittaa entistä laajempi joukko ihmisiä globaalisti.

”Valtterilla on jo ennestään hurjasti seuraajia. Lisäksi F1-sarjaa seurataan vahvasti myös muualla kuin Suomessa, vaikka täällä ehkä ollaan vielä keskimääräistä innokkaampia. Odotamme, että yhteistyö Valtterin kanssa tuo mukavan lisän meidän seuraajapohjaamme ihan joka puolella maailmaa”, toteaa Tomi Saario.

Polarin kotimarkkina on koko läntinen Eurooppa. Tärkeisiin markkina-alueisiin lukeutuvat lisäksi Yhdysvallat sekä Aasian suuret maat Japani ja Kiina. Yli 80 maassa aktiivisesti toimivan Polarin tuotteita myy yli 35 000 jälleenmyyjää maailmanlaajuisesti.

”Toimimme kasvavalla markkinalla. Näkisin, että meillä on mukavasti kasvun varaa kaikkialla. Hyvinvointi ja terveys on lisäksi nyt vahvasti nouseva trendi”, Saario arvioi.

Polar on yksityisomisteinen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yrityksen perusti vuonna 1977 yrittäjä ja tutkija Seppo Säynäjäkangas, joka tunnetaan langattoman sykkeenmittauksen kehittäjänä.

Valtteri Bottas on Mercedes-tallissa kilpaa ajava F1-kuljettaja. Hän on voittanut uransa aikana seitsemän osakilpailua, saavuttanut 11 paalupaikkaa sekä ajanut 13 kertaa kilpailun nopeimman kierroksen.

MM-sarjassa Bottas sijoittui kaudella 2019 toiseksi tallitoverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen. Koronapandemian vuoksi viivästynyt Formula 1 -sarjan kausi 2020 käynnistyy 5. heinäkuuta Itävallan osakilpailulla.