10.5.2002 08:14 päivitetty 4.2.2016 11:36

Pomokaaos tuotantoyhtiöissä

Merja Metsävaara jättää Woodpecker Filmin ja Pauliina Valpas Also Starringin. Myös Kaunofilmi etsii edelleen uutta vetäjää.

Woodpecker Filmin pitkäaikainen vetäjä Merja Metsävaara (kuvassa) jättää yhtiön. Metsävaara johti Woodpeckeriä vuodesta 1990 lähtien, kunnes palkkasi viime vuoden lopulla firman vetäjäksi Eka Ruolan.

Metsävaara halusi keskittyä vastaavan tuottajan työhön, mutta joutui palaamaan myös toimitusjohtajan pallille, kun Ruola päätti maaliskuussa palata Hasan & Partnersiin kahdeksan kuukauden pestin jälkeen.

Metsävaara sanoo jättävänsä Woodpeckerin hyvässä hengessä ja kantavansa vetovastuuta tarvittaessa syksyyn tai seuraajan valintaan asti.

— Nyt on hyvä aika hypätä pois. Takana on neljä Suomen mestaruutta Voitto-kisassa.

— Mulla ei ole pienintäkään aikomusta poistua alalta, hän sanoo paljastamatta vielä jatkoaikeitaan.

Matalasuhdanne ahdistaa

Woodpecker kuuluu Varesvuo Partnersiin, josta 90 prosenttia omistaa muun muassa M&M:aa kustantava Talentum. Varesvuo Partnersin hallituksen puheenjohtaja Markus Varesvuo kertoo, että Metsävaaran seuraajaehdokkaita on jo haastateltu. Uusi vetäjä on tarkoitus valita ennen kesälomia.

— On selvää, että lähdöt ovat heijastumaa matalasuhdanteesta alalla. Ei ole välttämättä herkullista vetää yhtiötä raskaina aikoina.

Valpas vaihtaa vapaalle

Myös Suomen toiseksi suurin tuotantoyhtiö Also Starring on pomoa vailla, sillä tuottaja-toimitusjohtaja Pauliina Valpas vaihtaa elokuussa vapaalle oltuaan kaksi vuotta vetovastuussa.

Tuottajaksi Valppaan tilalle on palkattu tanskalainen Walther Jensen, joka on tehnyt Also Starringin kanssa töitä jo pari kuukautta Tanskasta käsin. Jensenillä on 20 vuoden kokemus mainostoimistoista ja tuotantoyhtiöistä.

Uusi toimitusjohtaja rekrytoidaan luultavasti Also Starringin omista joukoista, Valpas kertoo.

— Mulla ei ole mitään jatkosuunnitelmia. Pidän pitkän kesäloman, jota voi kutsua sapatiksi.

Räisänen kahdella pallilla

Myös Kaunofilmi etsii edelleen uutta toimitusjohtajaa, kertoo tehtävää oman toimensa ohella hoitava Mikko Räisänen, joka nimitettiin Crea Videon toimitusjohtajaksi alkuvuodesta (M&M 3/02).

Räisänen uskoo, että tilanne ratkeaa loppukesästä.

Jaakko Lyytinen