Puutarhamyymäläketju Plantagen on joutunut sulkemaan verkkokauppansa suuren kysynnän vuoksi. Verkkokauppa suljettiin lauantaina, ja se on tarkoitus saada uudestaan auki viimeistään vappuaattona, kertoo Plantagenin aluemyyntipäällikkö Minna Inberg.

Kysyntä kasvoi ilmojen lämmettyä, ja verkkokaupasta on tilattu Inbergin mukaan suuria määriä esimerkiksi multaa, tuijia, kasvatusalustoja ja lisätarvikkeita, mutta myös perinteisiä viherkasveja.

Verkkokauppa on yleisestikin kasvattanut suosiotaan koronakriisin myötä. Plantagenin verkkomyyntiä saattaa kirittää nyt paljon kotona aikaa viettävien ihmisten innostus sisustaa kotia ja laittaa pihaa tai parveketta kesäkuntoon.

”Avasimme verkkokaupan Suomessa viime syksynä, joten vertailulukuja viime kevääseen meillä ei ole. Kevään tilaukset ovat ylittäneet odotukset”, Inberg kertoo.

”Sen johdosta olemme palkanneet verkkokauppaan lisää henkilökuntaa.”

Moni verkkokauppa ei ole pystynyt toimittamaan tilauksia luvatussa ajassa kuljetusten ruuhkautumisen takia. Plantagenin verkkokaupan sulkemiseen kuljetusongelmat eivät kuitenkaan Inbergin mukaan liity.

Plantagen lupaa toimittaa ennen verkkokaupan sulkemista tehdyt tilaukset pikaisesti,

”Keräämme tällä hetkellä tilauksia ja uskomme saavamme kaikki tilaukset kerättyä keskiviikkoon mennessä”, Inberg toteaa.